IT-trainee Jaleesa duikt in de wereld van data-integratie

Op 1 oktober begint Jaleesa de Regt aan het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. Ze kijkt er ontzettend naar uit: “Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat ik het werken met data heel erg leuk vind en dat een carrière in de IT daar goed bij past. Het IT-traineeship biedt mij wat ik zoek.”

26 september 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

IT-trainee bij Virtual Sciences Conclusion

Cruciale rol van data

Haar keuze voor het IT-traineeship weet Jaleesa helder te onderbouwen: "Ik zocht een traineeship waarin ik inhoudelijk word uitgedaagd en het onderste uit de kan kan halen. Ik heb er superveel zin in om de mogelijkheid te krijgen om te verkennen wat écht bij me past in een groep van gelijkgestemde mensen." Met een achtergrond in Engels, Spaans en een onderzoeksmaster in taalwetenschappen, brengt Jaleesa een unieke set vaardigheden mee. Ze benadrukt haar passie voor data, die al tijdens haar academische reis aanwezig was: "Ook bij taalwetenschappen speelt data een cruciale rol. In mijn onderzoek legde ik daar de nadruk op en ik kijk ernaar uit om me er nu op een andere manier in te verdiepen."

Meer ervaring opdoen in de IT

Jaleesa’s professionele reis tot nu toe omvat zeven maanden werkervaring als klantadviseur bij de Gemeente Utrecht, naast diverse bijbaantjes en nevenactiviteiten. "Ik heb nog weinig concrete ervaring in de IT, dus daar heb ik nog veel te leren. Ik heb wel wat programmeerervaring, vooral in R en daarnaast heb ik in mijn vrije tijd wat naar Python gekeken, maar daarin heb ik nog genoeg te ontdekken. Ik kijk er heel erg naar uit om de nieuwe uitdagingen en puzzels aan te gaan."

Ik kijk er heel erg naar uit om de nieuwe uitdagingen en puzzels aan te gaan

Jaleesa

Kracht van communicatie

Wat betreft soft skills zit het bij Jaleesa wel goed. Zo hoopt ze dan ook het verschil te gaan maken als IT-trainee en later als Integratiebaas: "Tijdens mijn studies lag de nadruk op het effectief communiceren van je ideeën, zowel mondeling als schriftelijk. Uiteindelijk valt of staat alles bij goede communicatie, of het nu gaat over interne communicatie in het team of de communicatie met de klant. Ook tijdens mijn werk bij de Gemeente Utrecht en in mijn diverse nevenactiviteiten leerde ik het belang van communicatie en goed omgaan met weerstand. Ik denk dat mijn kennis van verhaalopbouw en ervaring met weerstand mij bijzonder maken."

Data-integratiespecialist in wording

En waar ziet Jaleesa zichzelf over vijf jaar? Ze blikt vooruit: "Lastige vraag. Ik hoop mij ontwikkeld te hebben tot iemand die veel weet van data-integratie. Ook hoop ik met recht te kunnen zeggen dat ik kan programmeren en begrijp hoe dat exact werkt. Als laatste, en wellicht wel als belangrijkste, hoop ik dat ik voor mezelf duidelijk heb welke kant van het werk het beste bij me past. Ik kijk ernaar uit om daarnaartoe te werken tijdens dit IT-traineeship!"

Nieuwsgierig naar meer?