Bioloog Francis bijt zich vast in het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion  

Francis Dullemond deed tijdens haar opleiding veel ervaring op met dataverwerking. Het IT-traineeship van Conclusion ziet ze als de ideale manier om haar carrière in de IT een boost te geven. “Ik bijt me graag vast in problemen”, zegt de IT-trainee.

6 februari 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Francis Dullemond IT-trainee Virtual Sciences Conclusion

IT-traineeship op de kaart

Waar haar opleiding Francis kennis deed maken met dataverwerking, kwam ze tijdens haar stages in aanraking met R en Python. “Dit wekte mijn interesse in data-analyse definitief”, vertelt de Integratiebaas-in-wording enthousiast. “Na het afronden van mijn studie Toegepaste Biologie, werd ik op LinkedIn benaderd voor het IT-traineeship. Ik wil graag verder op het gebied van IT en ben toe aan een nieuwe uitdaging. Het traineeship komt dus als geroepen.” Alhoewel data-integratie een nieuw vakgebied is voor Francis, stapt ze niet zonder ervaring in: “Tijdens mijn laatste stage zette ik met behulp van Python satellietbeelden om in waterkwaliteitskaarten.”

Het IT-traineeship biedt een mooie kans mijn interesses te ontdekken

Francis

Onderzoekende probleemoplosser

De meeste uitdaging tijdens het IT-traineeship ziet Francis in het leren omgaan met alle verschillende programma’s en technologieën. “Dat biedt wel meteen een mooie kans om uit te zoeken waar mijn interesse precies ligt”, vult ze aan. “Ik ben onderzoekend en nieuwsgierig ingesteld. In combinatie met mijn probleemoplossend vermogen hoop ik hiermee het verschil te maken voor de klanten van Virtual Sciences.” Ziet Francis zich over vijf jaar nog steeds bij dé integratiespecialist van Nederland werken? “Ik ben het soort persoon dat wel ziet wat er op haar pad komt - en dat kan van alles zijn”, zegt ze vrolijk. “Wel hoop ik mezelf dan te hebben ontwikkeld tot integratiespecialist. En eindelijk de reis naar Zuid-Korea te hebben gemaakt, want dat land staat hoog op mijn lijstje.”

Nieuwsgierig naar meer?