Creatieve Floris schoolt zich met het IT-traineeship om tot Integratiebaas

Na het afronden van een creatieve studie, staat Floris Koek nu voor een transformatie naar ware Integratiebaas. Geen sinecure, maar het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion biedt hem die mogelijkheid. “Van nieuwe stof leren en skills opdoen, geniet ik.”

21 september 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

IT-trainee bij Virtual Sciences Conclusion

Van creatief naar IT’er

Hij waarschuwt zelf al dat het een hele mond vol is, maar Floris deed de studie Commerciële Economie - Digital Business Concepts aan de Fontys Academy for Creative Industries. Na een hap adem zegt hij: “Deze opleiding trainde me allround in onder andere concepting, marketing, economie en digitaal.” Dat laatste aspect wekte zijn interesse en dus is het omscholen naar IT’er voor Floris een logische stap. “Ik wil diep de stof in, in contact staan met leuke collega’s en klanten en niet nog eens vier jaar het schoolsysteem in. Het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion biedt dan ook precies waar ik naar op zoek was.”

Ik wil diep de stof in en in contact staan met leuke collega’s en klanten

Floris

Klaar voor het IT-bootcamp

Tijdens zijn kennismaking met Virtual Sciences Conclusion voelde Floris gelijk een klik. “Het enthousiasme en de energie van de mensen die ik sprak, was inspirerend”, zegt de toekomstig IT-trainee. Als hij vooruitblikt op het IT-bootcamp dat de aftrap vormt van zijn carrière in de IT: “Dat schijnt een pittige te zijn, als ik de verhalen mag geloven. Op een autodidacte manier nieuwe stof tot me nemen, is echter iets waar ik van geniet. Een uitdaging zie ik in het ontwikkelen van mijn soft skills, zoals mijn presentatievaardigheden. Gelukkig maakt het opdoen van die skills ook deel uit van het traineeship.”

Nooit uitgeleerd

Floris brengt een flinke dosis enthousiasme en Brabantse gezelligheid mee naar het IT-traineeship. “Ik wil projecten leuk starten én houden”, zegt hij. En ook al heeft hij nog heel wat te leren op het gebied van data-integratie, hij kijkt er nu al naar uit om nooit uitgeleerd te raken: “Dat hoort echt bij dit vak. De ontwikkelingen gaan snel en dat is precies wat me erin aantrekt. Ik hoop mezelf in een hoog tempo te ontwikkelen tot een vakbekwame collega waar collega’s en partners alle vertrouwen in hebben.”

Nieuwsgierig naar meer?