IT-trainee Essam heeft een mateloze interesse in data

In Syrië behaalde Essam Altarra zijn bachelor Wiskunde. Dat triggerde een enorme interesse in data bij hem. Nu hij in Nederland woont, is Essam vastbesloten daar zijn vak van te maken. Het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion biedt hem daar per 1 maart de uitgelezen kans voor.

24 januari 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Essam IT-trainee-Integratiebaas-Virtual Sciences Conclusion

Impact maken

“Als wiskundige geeft werken met data me een hoop energie”, steekt Essam van wal. “Ik ben analytisch sterk en altijd op zoek naar oplossingen. Het IT-traineeship biedt me de mogelijkheid mijn integratievaardigheden sterk te ontwikkelen. Met die skills wil ik bijdragen aan het succes van Virtual Sciences, haar klanten en onze maatschappij in z’n geheel. IT speelt daar een steeds belangrijkere rol in.” Deelnemen aan het IT-traineeship betekent een grote verandering voor Essam, die eerder vijf jaar wiskunde doceerde op basis- en middelbare scholen in Syrië. “In Nederland gaf ik bijles aan mbo-studenten en deed ik vrijwilligerswerk als beheerder van een computerruimte, baliemedewerker en tolk.”

IT-problemen kunnen me niet uitdagend genoeg zijn

.

IT-trainee met grote ambities

Essam deinst niet terug voor een uitdaging meer of minder: “IT-problemen oplossen vind ik heel interessant. Ze kunnen me niet uitdagend genoeg zijn.” Als de integratiespecialist in spé gevraagd wordt hoe hij het verschil hoopt te maken, antwoordt hij resoluut: “Ik wil een motor voor mijn team zijn. Samen met mijn collega’s hard werken aan mooie resultaten. En in de toekomst hoop ik mee te mogen denken op managementniveau”, steekt de IT-trainee zijn ambities al evenmin onder stoelen of banken. Over vijf jaar denkt Essam dan ook een berg aan ervaring te hebben opgedaan en ziet hij zichzelf als “integratiespecialist en integratietrainer.”

Nieuwsgierig naar meer?