Even schakelen voor IT-trainee Emma: van biologie naar data-integratie

Een carrière in de IT speelde al in haar achterhoofd, maar Emma Mlinar maar had hier nog niet actief naar gesolliciteerd.". Tot het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion op haar pad kwam. “Dit traineeship spreekt me aan, omdat ik in drie jaar tijd ontzettend veel kan leren in een omgeving die goed aanvoelt.”

2 maart 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

it-trainee-Virtual-Sciences-Conclusion-traineeship

Vruchtbare bodem

Dat Emma aan de slag gaat bij dé integratiespecialist van Nederland was geen uitgemaakte zaak. “Het zal best even schakelen zijn: van biologie naar data-integratie”, verwacht de IT-trainee. Emma rondde een bachelor Biologie met een major in biomedische wetenschappen af aan Rijksuniversiteit Groningen. “Hier mocht ik ook aan het honours-programma meedoen, waardoor ik mijn kennis kon verbreden en vaardigheden ontwikkelde die nuttig zijn in het werkende leven. Binnen mijn opleiding was ik het meest geïnteresseerd in de endocrinologie en andere onderwerpen rondom vruchtbaarheid en zwangerschap.” Tijdens en na haar studie werkte de IT-trainee bij een weefselkweekbedrijf. “Ik ging van het schoonmaken van het lab op zaterdagen naar het maken van de voedingsbodem voor de planten gedurende de week.”

Werk waar ik plezier uithaal en waarmee ik een steentje kan bijdragen aan de maatschappij

Emma

Empathisch én analytisch

Nu ze aan de vooravond van het IT-bootcamp staat - twee intensieve maanden - verwacht Emma flink uitgedaagd te worden. “We zullen allerlei onderwerpen behandelen waarvan ik de terminologie nog niet ken”, zegt ze. Om daar zelfverzekerd aan toe te voegen: “Ik weet van mezelf dat ik enerzijds over een sterk empathisch vermogen beschik en anderzijds analytisch en perfectionistisch ben. Ik hoop met deze combinatie het verschil te kunnen maken.” Als Emma nadenkt over haar toekomst bij Virtual Sciences Conclusion, hoopt ze vooral werk te doen waar ze plezier uithaalt. “En waarmee ik een steentje kan bijdragen aan de maatschappij. Ik kijk ernaar uit om dat bij Virtual Sciences te vinden.”

Nieuwsgierig naar meer?