Junior integratiespecialist Samim wil iedere dag iets nieuws ervaren

Er loopt een nieuwe Integratiebaas rond bij Virtual Sciences Conclusion: Samim Hamidy. Deze junior doet onder de vleugels van onze ervaren integratiespecialisten een hoop nieuwe kennis op, maar brengt tegelijkertijd een berg aan levenservaring mee. “Virtual Sciences biedt mij de kans een vliegende start te maken in de IT.”

20 oktober 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Samim Hamidy | Virtual Sciences | Conclusion

Investeren in de toekomst

Het feit dat medewerkers centraal staan bij Virtual Sciences spreekt Samim aan: “Er zijn volop mogelijkheden tot persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Virtual Sciences investeert in mijn toekomst door goede begeleiding van meer ervaren collega's en een interessant opleidings- en trainingsaanbod.” Voordat hij acht jaar geleden vanuit Afghanistan naar Nederland kwam, rondde Samim de bachelor Engelse taal en literatuur af. Ervaring deed hij onder andere op bij (inter)nationale NGO’s. Daarnaast doceerde hij Engels en trainde hij het leger om explosieven onschadelijk te maken.

Als mens iets voor de maatschappij betekenen, daar krijg ik energie van

Samim Hamidy

Ontwikkelen als integratiespecialist

Eenmaal in Nederland begon de ambitieuze Samim aan de bachelors Informatica en Technische Bestuurskunde. “Daarnaast werkte ik remote voor vluchtelingenorganisaties in Europa”, vult hij aan. Nu is het tijd voor Samim om zich volledig te storten op zijn ontwikkeling als integratiespecialist. “De meeste uitdaging zie ik in de dynamiek en continue verandering die inherent is aan IT. Door mijn brede kennis van verschillende domeinen en leergierigheid hoop ik het verschil te maken. Ik ben erg gedreven om zowel klantdoelen, als bedrijfs- en persoonlijke doelen te behalen.”

Kick van het samenwerken

Samim steekt zijn torenhoge ambitie niet onder stoelen of banken: “Binnen vijf jaar hoop ik door te groeien naar een rol als teamleider of manager. In de tussentijd wil ik mezelf blijven opleiden en ontwikkelen. Zo kan ik mijn capaciteiten op termijn ook inzetten om anderen te helpen en adviseren.” De grootste kick verwacht de integratiespecialist te halen uit het leren van en samenwerken met zijn nieuwe team. “Elke dag iets nieuws ervaren en als mens iets voor de maatschappij betekenen, daar krijg ik energie van.”

Nieuwsgierig naar meer?