Een goede integratiespecialist beschikt over heel wat tools

Rudy de Wit is een nuchtere Brabander. Met beide benen op de grond. Een Integratiebaas zal hij zichzelf dan ook niet snel noemen. Dat hij het absoluut is, blijkt uit de rol van Teamlead die Rudy toegewezen kreeg. “Iedere verrassing die ik tegenkom, weet ik vanuit mijn praktijkervaring wel op te vangen.”

18 juli 2024   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Rudy de Wit - Integratiebaas Virtual Scienes Conclusion

Breed perspectief op integratie

Met een team van zes Integratiespecialisten vanuit Conclusion Accelerate! bouwt Rudy met MuleSoft aan de wendbaarheid en het succes van Medux, een toonaangevende leverancier van zorghulpmiddelen. “Ik draai mee in de sprints die we hebben en pak stories op met het team”, vertelt hij. Maar daar blijft het niet bij voor Rudy, want als Teamlead is hij tevens vraagbaak voor zijn collega’s. “Ik help ze verder als ze technische dan wel functionele vragen hebben. Dat doe ik door hun blikveld te verruimen.” Een bewuste keuze, want Rudy geeft junior integratiespecialisten graag een breder perspectief op het integratievak. “Na het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion beschikken ze over kennis van de tools, in ons geval MuleSoft. Door praktijkervaring op te doen bij de klant, maken ze kennis met het bredere palet. Het is bijvoorbeeld ook onze taak om de klant mee te nemen in ons werk. Naast MuleSoft-kennis vraagt dat om kennis van bedrijfsprocessen en -doelstellingen en om soft skills als presentatievaardigheden. Een goede integratiespecialist moet over heel wat tools beschikken.”

Teamlead en troubleshooter

In de rol van Teamlead rolde Rudy organisch. “Conclusion Accelerate! groeide flink en we zochten naar meer regie bij onze klanten. Samen met Wijnand Gritter werd ik destijds, in 2021, gevraagd om Teamlead te worden en die regie te pakken. Collega’s kunnen ons benaderen als ze met vragen zitten of als er behoefte is aan een troubleshooter.” Rudy vond het best een spannende stap, maar de rol blijkt op zijn lijf geschreven. “Ik werk inmiddels al zeven jaar intensief met MuleSoft. Naast die technische kennis heb ik in de loop der jaren ook een hoop praktijkkennis opgedaan bij diverse klanten. Ik vind het een eer dat ik die kennis mag delen.” Het vormen van een team is ook een belangrijk deel van Rudy’s werk. Dat deed hij op intuïtie. “We introduceerden kantoordagen; vaste dagen bij de klant, waardoor we elkaar na corona weer snel wisten te vinden. Door intensief samen te werken, accelereer je elkaars ontwikkeling en ontstaat er meer teamgevoel. Er staat nu een team dat zich durft uit te spreken en in dialoog blijft met elkaar. De andere afdelingen van Medux kloppen graag bij ons aan.” Oftewel: missie geslaagd.

Ik zit vanaf dag één bij Conclusion Accelerate! en heb onze groei van dichtbij meegemaakt

Rudy

De technische wereld verkennen

Virtual Sciences Conclusion, en daarbinnen Conclusion Accelerate!, wordt gevoed met talentvolle IT-trainees. De trainees brengen waardevolle perspectieven in de organisatie. Rudy ervaart dat van dichtbij: “Iedere IT-trainee heeft affiniteit met IT, maar kan een totaal andere achtergrond hebben. We hebben afgestudeerd biologen en marketeers onder onze collega’s. Tijdens het traineeship worden ze tijdens een IT-bootcamp in hoog tempo klaargestoomd voor het vak. Ze krijgen een spoedcursus in wat integratie inhoudt binnen een organisatie en in de verschillende tools die we gebruiken.” Als een IT-trainee daarna instroomt in het team van Rudy, is het voor hem op individueel niveau aftasten wat het kennisniveau en -gebied van de trainee is. “Zelf heb ik een achtergrond als IT-beheerder. Hoe networking in elkaar zit, hoe services ingericht worden en hoe een Enterprise IT-landschap eruit kan zien, zit er bij mij van nature ingebakken. Daarom nemen wij de trainees echt mee in die technische wereld, zodat zij die feeling ook krijgen.”

‘Mooi cluppie!’

Mocht het nog niet duidelijk zijn: Rudy is een van de veteranen bij Conclusion Accelerate! “Ik zit er vanaf dag één en heb de groei, zowel kwantitatief als kwalitatief, van ons bedrijf van dichtbij meegemaakt. Conclusion Accelerate! heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart. Als we tijdens meetings met de hele groep bij elkaar zitten, denk ik: goh, het is toch wel een mooi cluppie geworden!”

Integratie in huis

Niet alleen zijn collega’s mogen op Rudy rekenen, thuis geldt precies hetzelfde voor zijn vrouw en drie kinderen. Een druk bestaan, dus. Maar door zijn energie op een slimme manier te benutten, houdt Rudy het goed vol. En dat slim benutten van energie doet hij ook letterlijk: “Ik houd me in mijn vrije tijd graag bezig met het automatiseren van dingen in en om huis. Zo heb ik verschillende sensoren hangen die de temperatuur meten, kan ik mijn rolluiken automatisch bedienen en kan ik de energie die mijn zonnepanelen opwekken slim inzetten. De elektrische boiler begint bijvoorbeeld automatisch op te warmen als hij ziet dat de zonnepanelen energie aan het terugleveren zijn.” De parallel met zijn werk is snel gevonden: “Het is eigenlijk een stukje integratie van allerlei apparatuur in huis die ik samen laat komen in een centraal softwarepakket. Zie het als een verkapt integratieplatform.” Dat Rudy ook in zijn vrije tijd graag met integratie bezig is, is voor hemzelf geen verrassing. “Ik houd me altijd bezig met techniek en IT, daar zit mijn passie.”

Meer over onze integratiebazen

Lees meer
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Bart Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas_Marc_Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas_Naomi_Virtual Sciences Conclusion