Over tien jaar ziet mijn werk er compleet anders uit, gelukkig maar

Zijn honger naar technische kennis is niet snel gestild. Peter Dimmendaal kwam bijna drie jaar geleden thuis bij Virtual Sciences Conclusion als IT-trainee. In een rap tempo groeide hij uit tot een ware Integratiebaas, maar bijleren doet hij nog iedere dag volop: “In de ochtenden studeer ik, ‘s middags ga ik praktisch aan de slag.”

23 oktober 2023   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas Peter Virtual Sciences Conclusion

Diep de techniek in

Er zijn best wat IT’ers die het een en ander weten van cloudplatform Microsoft Azure. Maar dan heb je ook nog de experts zoals Peter, die zich dagelijks urenlang onderdompelen in een techniek, om er zo écht de fijne kneepjes van te ontdekken. De toets in hoeverre hij Microsoft Azure in de vingers heeft, volgt in de vorm van een reeks certificeringsexamens. Na een ochtend diep in de digitale studieboeken gedoken te zijn, vindt Peter het fijn om die kennis in de praktijk toe te kunnen passen. ”Dan zorg ik ervoor dat mijn team over de juiste documentatie beschikt. Daarnaast begeleid ik een IT-trainee die nieuw is in ons team.”

Van IT-trainee naar IT-trainer

Een krappe drie jaar geleden was Peter zelf die nieuwe IT-trainee. “Voor het IT-bootcamp dat ik destijds doorliep, verzorg ik nu als trainer programmeerlessen”, zegt hij met gepaste trots. “Door mijn studieachtergrond, ik deed een software-opleiding, begon ik met een kleine kennisvoorsprong aan het IT-traineeship. Als ik nu een week Python-training geef, zie ik die verschillen in kennis ook bij de nieuwe groep IT-trainees. Maar het leuke is: ze doen in zo’n korte tijd, zo veel kennis op. De niveauverschillen in het begin vervagen gaandeweg het IT-traineeship best snel. Als je nog nooit een regel code hebt geschreven, komt het ook goed, want daar is ons lesmateriaal op gemaakt.”

Wij laten al die databronnen samenkomen op een centrale plek

Integratiebaas Peter

Up-to-date integratiekennis

Tot afgelopen zomer draaide Peter mee in het klantteam voor Jumbo. “Jumbo kent veel, heel veel datastromen; wekelijks, dagelijks en realtime. Die data willen ze analyseren. Wij zorgen ervoor dat al die databronnen samenkomen op een centrale plek in een voorbedacht format. Zo kunnen de analytics teams van Jumbo snel en makkelijk hun data-analyses uitvoeren.” Om die databronnen samen te laten komen, legt het team van Virtual Sciences Conclusion zogenaamde data pipelines aan. “Daar gebruiken we allemaal verschillende Microsoft Azure-technieken voor.” Het is dus duidelijk waar Peter zijn interesse in deze cloudtechniek opdeed. “Die kennis ben ik nu aan het verdiepen en verbreden. Ik ben in voorbereiding op een nieuwe, grote klant die we hopen te mogen verwelkomen. Dan moeten we als Virtual Sciences Conclusion gelijk een team hebben klaarstaan met de meest up-to-date integratie- en technische kennis.”

IT-traineeship als ideale tussenweg

Het plezier in zijn integratiewerk dat Peter nu dagelijks ervaart, is precies waar hij op hoopte toen hij koos voor dit vak. “Tijdens mijn studie Software & Information Engineering lag mijn focus op het schrijven van software en het ontwerpen van softwaresystemen. Eenmaal klaar met die studie zag ik het niet zitten om fulltime als programmeur aan de slag te gaan. Ook niet om door te studeren en een master te gaan doen.” De ideale tussenweg voor Peter: het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. “Ik kon meteen praktisch aan het werk en tegelijkertijd doorleren. Data- en systeemintegratie kende ik nog niet echt, maar ik kon me er wel een beeld van vormen. Nadat ik wat collega’s sprak en helder had welke onderwerpen en technieken er aan bod kwamen in het IT-bootcamp, was ik overtuigd.”

Meer over onze integratiebazen

Lees meer
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas_Naomi_Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Arjan
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion