Werken bij Virtual Sciences Conclusion voelt alsof ik ieder jaar een nieuwe baan heb

Systemen met elkaar laten praten is waar Kevin Kemkes een baas in is. Klinkt makkelijker dan het is, want er komt een hoop integratie, codeerwerk en sparren met klanten en collega’s bij kijken. En dan te bedenken dat Kevin tot vier jaar geleden niet eens in de IT werkte …

6 december 2021   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas Kevind Virtual Sciences Conclusion

Korte sprints, snelle beloning

In Kevins baan als onderzoeker bij een universiteit miste hij de kortetermijnbeloning. “In de IT vind ik die volop”, zegt hij met een lach op zijn gezicht. “Ik vind het werk gewoon erg leuk. We werken met korte sprints, projecten duren meestal enkele maanden. Het resultaat dat je boekt, is heel tastbaar. Fijn om iets te bouwen en dat niet lang daarna ook daadwerkelijk te zien draaien.” Klant blij, Kevin blij.

Vervelen is verleden tijd

Druk is voor Kevin geen vies woord. “Ik kan het wel goed doseren. Ik ben redelijk snel verveeld en heb veel nieuwe uitdagingen nodig. Dan zit je in de IT, en zeker op het terrein van integratie, wel goed. Je moet een brede kennis opdoen en continu nieuwe vaardigheden leren. Wij hebben net zoveel dingen te integreren als dat er systemen bestaan.”

Altijd een stapje voor

Ook de consultancykant van zijn werk vindt de Integratiespecialist aantrekkelijk. “Ik ben steeds weer in contact met verschillende klanten met verschillende behoeftes, systemen en werkwijzes. De technologie in ons werkveld verandert snel. Als klanten besluiten technologisch te willen vernieuwen, moeten wij de vaardigheden al bezitten. Dat maakt het werk complex, afwisselend, en het dwingt je om constant te leren.”

Team Red Hat Fuse/OpenShift

Dat Kevin ambities heeft, steekt hij niet onder stoelen of banken. Samen met collega’s die met dezelfde tooling en programmeertaal werken, is hij het Red Hat Fuse/OpenShift team begonnen. “We werken voor verschillende klanten, maar hebben onderling aan een half woord genoeg. Dat betaalt zich uit, zowel voor onszelf als voor onze klanten.”

Overweldigend begin

Kevin praat zelfverzekerd over zijn werk als Integratiespecialist, maar zo voelde hij zich bij de start van zijn traineeship nog niet bepaald. “Overweldigend is het beste woord om mijn eerste dag bij Virtual Sciences Conclusion te omschrijven. Zes weken later had ik mijn eerste dag bij de klant, onder de hoede van een senior. Een leuke periode, juist ook door de spanning die ik voelde. In mijn tweede week bij de klant wist ik al een paar bugs te fixen. Dat gaf meteen het gevoel: ik zit goed hier.”

Het onderzoekende type binnen de IT

“Binnen een IT-bedrijf heb je verschillende soorten mensen die in verschillende fases van een implementatie hun ding doen”, schetst Kevin. “Je hebt mensen die heel goed zijn in het onderhouden van bestaande oplossingen en die volgens een blauwdruk uitbreiden. Zij vinden dat fijn vanwege de voorspelbaarheid en productiviteit. Je hebt ook meer onderzoekende types, daar schaar ik mezelf onder. Ik vind het leuk om op onderzoek te gaan naar wat de klant nodig heeft en daar nieuwe oplossingen vanaf de grond voor op te bouwen. Daar haal ik de meeste energie uit.”

Samen op een missie

“Bij Virtual Sciences Conclusion werken we eigenlijk alleen maar voor grote klanten met een belangrijke rol in onze samenleving”, weet Kevin inmiddels uit ervaring. “Dat maakt het werk extra leuk, je deelt die missie met zijn allen. Als Integratiespecialist zit je tussen alle systemen, dus je raakt alle facetten van deze organisaties. Daarom draag ik bij aan het grotere geheel en heeft mijn werk impact.”

Naar de haaien

In zijn vrije tijd rukt Kevin zich vooral even achter zijn beeldscherm vandaan. “Ik ontspan pas echt als ik naar buiten trek, het liefst op mijn mountainbike. Ook op reis ben ik graag in de natuur en probeer ik zo af en toe de extremen op te zoeken. Zo heb ik in Australië met haaien gedoken.” Binnen Conclusion is Nachtrust-as-a-Service een bekende term. Waar we Kevin voor wakker mogen maken? “Als je mijn koffer inpakt en een ticket boekt, mag je me op ieder moment wekken voor een verre reis. Zuid-Afrika is een droom.” Goeie nag!

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Philip, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion