IT wakkerde het vuur in me weer aan

Twee jaar geleden kwam Joost Kager via een omscholingstraject bij Virtual Sciences Conclusion terecht. En al spreekt hij het IT-lingo nog niet helemaal vloeiend, hij legt steeds meer koppelingen. “Ik vind het heerlijk om lekker op mijn eilandje te coderen, maar net zo leuk om contact met de klant te hebben. Dat maakt mijn werk dynamisch.” integratiebaas-joost

11 april 2022   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas Joost Virtual Sciences Conclusion

Indiana Joost

Joost heeft een achtergrond in de archeologie en kunstzinnige therapie. Niet alledaags voor een integratiespecialist, maar wel nuttig: “Ik weet hoe het is om te onderzoeken, maar ook hoe ik écht contact maak met mensen en ze kan ondersteunen in hun ontwikkeling.” Exact de combinatie van hard en soft skills die van een integratiespecialist een Integratiebaas maakt. Joost ontdekte dat de zorg hem niet lag: “Ik trok het me veel te veel aan. Wilde zo graag de problemen van andere mensen oplossen, dat ik het niet los kon laten.”

‘IT houdt me getriggerd’

Na een overstap naar een verzekeraar ontdekte Joost dat dienstverlening meer zijn pakkie aan is. “Mijn werk daar kende echter te veel vaste patronen. Ik zag geen uitdaging meer en raakte uitgeblust. In de IT geldt het tegenovergestelde: veranderingen volgen elkaar in rap tempo op en geen dag is hetzelfde. Ik pak steeds weer een nieuw project op, krijg nieuwe uitdagingen en moet met nieuwe systemen werken. Dat houdt me getriggerd en scherp.”

Integratiebaas op latere leeftijd

Ook al geniet Joost ontzettend van het contact met mensen, hij ontdekt steeds meer dat hij het technisch werken het allerleukst vindt: “Ik wilde al eerder overstappen naar de IT, maar had niet de juiste papieren. In mijn hoofd maakte ik de klik: ik ben te oud en word weggerangeerd door jonkies die het veel sneller oppakken. Toen het toch mogelijk bleek om als integratiespecialist aan de slag te gaan, was dat een enorme opluchting.”

Kracht van de samenwerking

Joost bleek aanleg te hebben voor het vak. “Ik kwam als ‘groentje’ binnen, maar dat maakte ook dat ik met een frisse blik naar projecten kon kijken. Ik werd betrokken bij een project dat van alle kanten was geëscaleerd en wel door vijf partijen werd onderzocht. Door af te stemmen met collega’s en door heel wat logs door te spitten, hebben we gezamenlijk de oorzaak van het probleem boven water kunnen halen. Na een jaar werkte de hele boel weer zoals bedoeld. Een mooi resultaat van een vers paar ogen én de kracht van de samenwerking binnen Virtual Sciences.”

Na bergen werk de bergen in

Als hij bergen werk verzet heeft, ontspant Joost het allerliefst letterlijk in de bergen. Met zijn hoofd in de wolken: “Ik word heel blij van bergen. Afgelopen jaar ben ik met mijn gezin naar Oostenrijk geweest. De vrijheid, het verstand op nul, het natuurschoon, op en top genieten.” Op de bucketlist van onze integratiespecialist staat nog een lange-afstandswandeling op hoogte. “Dat is de Alpe Adria Trail”, verduidelijkt Joost. “Een wandelroute van de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk, door de Julische Alpen in Slovenië naar de Adriatische Zee in Italië.”

Opgaan in de techniek

Wat collega’s en klanten vast niet van Joost verwachten, is dat hij vroeger met dreadlocks door het leven ging. “Helemaal tot hier”, wijst hij naar zijn onderrug. “Ook al ben ik uiterst serieus met mijn werk bezig, die onbevangenheid en speelsheid van toen zitten nog altijd in mijn karakter. Net zoals ik helemaal op kan gaan in muziek, kan ik dat ook in de techniek. Daarom zit ik ook zo lekker op mijn plek bij Virtual Sciences.”

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
it-trainee-virtual-sciences-conclusion-werkenbij
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Philip, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion