Onze Integratiebazen weten zelfs mij steeds weer te verbazen

De kick van de krabbel, David van Westendorp leeft ervoor. “Maar meer dan dat gaat het me om de waardering waar die handtekening voor staat”, voegt de Accountmanager van Virtual Sciences Conclusion daar meteen aan toe. “De grote resultaten die je met integratie kunt bereiken, verbazen me telkens weer.”

30 november 2022   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas David Virtual Sciences Conclusion

Steeds meer integratiekennis

In december 2020 begon David bij Virtual Sciences Conclusion. In de twee jaar die volgden deed hij in rap tempo een hoop integratiekennis op. “Al ben ik geen integratiespecialist, ik wil wel doorgronden wat ik verkoop. Tijdens salesgesprekken haak ik integratie-experts aan, maar inmiddels kan ik zelf ook aardig meedenken op dat gebied.” David is niet alleen salesverantwoordelijke voor Virtual Sciences Conclusion, maar ook voor Conclusion Accelerate!. “MuleSoft is hot in de markt en Accelerate! is in Nederland de absolute autoriteit op dat vlak.”

Integratievraagstuk? Bel David!

Davids dagen zijn divers: “Ik onderhoud relaties met klanten, met partners als MuleSoft, IBM en Red Hat en met de andere bedrijven binnen het Conclusion ecosysteem. Ook vanuit salesperspectief is ons ecosysteem van grote toegevoegde waarde. Samen bedienen we zo veel mooie klanten met een breed aanbod aan IT-expertises. Als Virtual Sciences Conclusion of Conclusion Accelerate! kunnen wij daar weer waarde aan toevoegen - en vice versa. De Client Directors binnen Conclusion weten: is er een integratievraagstuk, dan kunnen we David bellen.”

Honkvast, maar altijd onderweg

Zit David ergens op zijn plek, dan is hij honkvast. “Voor mijn werk rijd ik van hot naar her en spreek ik steeds weer nieuwe mensen. Maar op werkgebied ben ik niet zo van de verandering. Laat mij maar lekker de constante factor zijn.” Een aantal van Davids vrienden was al werkzaam binnen het Conclusion ecosysteem en zo is voor hem het balletje gaan rollen. “Ik kwam in contact met onze directeur Robbert en al snel bleek er een klik te zijn. Al heb ik wel affiniteit met IT, veel kennis op dat vlak bracht ik niet mee. Het is dan ook meer mijn taak om mensen te verbinden.”

Beste jaar ooit

Dat de Accountmanager een dienst verkoopt die aantoonbare resultaten oplevert, geeft hem veel voldoening. David: “Laatst hoorde ik dat we voor een van onze klanten door slimme integratie-oplossingen een besparing van 48 fte wisten te realiseren. Dat is niet alleen een flinke kostenbesparing, het helpt zo’n organisatie ook wendbaar te blijven in een krappe arbeidsmarkt. Dan denk ik: wow, we leveren echt knap werk met z’n allen.” Ook op salesgebied is David trots op wat er bereikt is. “Het afgelopen jaar hebben we een flink aantal mooie klanten aan ons weten te binden. We draaien ons beste jaar ooit.”

Goed gesprek, goede grap

Als een klant eenmaal binnen is, blijft David betrokken. “Ik vind oprechte aandacht geven belangrijk in mijn vak”, zegt hij. “Een band opbouwen met iemand, zodat er een relatie ontstaat waarin je eerlijk tegen elkaar kunt zijn en waarbinnen ook ruimte is voor een grap.” Dat uit zo’n relatie mooie dingen kunnen groeien, ervaart David steeds weer. “Doordat onze integratiespecialisten tastbare resultaten behalen voor klanten, is onze meerwaarde goed zichtbaar. Zo heeft een klant waar we begonnen met een contract voor twaalf uur dat onlangs opgeschaald naar tachtig uur. Zoiets gebeurt alleen als je je toegevoegde waarde steeds weer laat zien.”

Talentenprogramma The Connection

Vanuit Virtual Sciences Conclusion maakt David onderdeel uit van The Connection, een Conclusion-breed talentenprogramma. “Het leuke is dat we een heel diverse groep zijn, met designers, developers, accountmanagers, noem het maar op. Ontzettend leuk om met al die mensen van verschillende Conclusion-bedrijven in één project te zitten.” Zich verder ontplooien is sowieso iets waar David alle ruimte voor krijgt binnen Virtual Sciences Conclusion. “Zo merken we dat de markt steeds internationaler wordt. Ik red me prima in het Engels, maar zeker qua technisch vocabulaire is er ruimte voor verbetering. Nu krijg ik de kans daar een cursus voor te volgen. Dat is tekenend voor Virtual Sciences Conclusion en Conclusion als werkgever.”

Honkvast in werk en sport

David vindt het geen enkel probleem een telefoontje te plegen als hij op vakantie is. Of zijn e-mail bij te werken in het weekend. “In mijn rol ben je altijd op enigerlei wijze bezig met je werk”, zegt hij daarover. “Maar dat betekent ook dat ik straks een weekendje weg ga met vrienden en ik dan prima een uurtje eerder mijn laptop kan dichtklappen.” Hoe hij écht ontspant? “Door ‘s ochtends heel vroeg met een nachtkijker het bos in te trekken om naar het burlen van de herten de luisteren”, is Davids verrassende antwoord. “Korfbal en gamen zijn ook fijne uitlaatkleppen. Korfbal beoefen ik al bijna mijn hele leven - ook op dat vlak ben ik honkvast. En zowel bij de club als bij Virtual Sciences Conclusion voelen de mensen om me heen bijna als familie.”

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
it-trainee-virtual-sciences-conclusion-werkenbij
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Philip, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion