Daisy stapt vanuit een ijskoud bad zo het warme nest van Virtual Sciences Conclusion in

Iets meer dan een half jaar geleden kwam ze thuis bij Virtual Sciences Conclusion. Nu al is Daisy Beisenherz een echte Integratiebaas. “Na een fijne onboarding draaide ik al snel mee in ons klantteam voor NS. Dat ik zo vroeg in mijn carrière in de IT al zo veel waarde toe kan voegen, had ik niet verwacht.”

24 oktober 2023   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas_daisy_virtual Sciences Conclusion

Hechte groep IT-trainees

In maart begon Daisy samen met zeven andere trainees aan het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. De onderlinge verbondenheid in haar ‘jaargroepje’ ontstond al snel: “Verjaardagen vieren we samen en iedere maand proberen we iets leuks te ondernemen. Laatst nog gingen we naar een karaokebar, dat was heel gezellig.” Met de helft van de groep IT-trainees heeft Daisy zelfs dagelijks contact. “We maken met zijn vieren deel uit van het team dat de migratie van de ESB naar het Hybride Integratie Platform (HIP) verzorgt voor NS.”

Van biologie naar integratie

Samen met een collega-trainee buigde Daisy zich over ‘nieuwbouw’ die nodig was voor het HIP van NS. “Dat project is opgeleverd en staat in acceptatie. Het voelt bijzonder dat mijn werk straks daadwerkelijk gebruikt wordt.” Een begrijpelijk gevoel, want de integratiespecialist in opleiding koos voor haar studie in eerste instantie een andere richting. Ze behaalde haar master in Chemische Biologie en merkte daar dat het onderdeel Informatica haar aantrok. “Ik dacht: ik ga er gewoon voor en maak de shift naar IT. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. In mijn werk als integratiespecialist is elke dag anders en krijg ik grote uitdagingen voor mijn kiezen.”

Volop leren over Red Hat

Daisy leert snel en maakt zich daardoor vlot nieuwe technieken eigen. “In ons team werken we vooral met Red Hat-producten, daar weet ik inmiddels dan ook het nodige van.” Tijdens haar werk houdt de Integratiebaas zich deels bezig met data-integratie en deels met systeemintegratie. “Wij bouwen adapters die data van de ene naar de andere applicatie leiden. Zeker als we essentiële adapters maken, bijvoorbeeld voor knooppunten van treinen, geeft het een kick als ze in de praktijk precies doen wat wij bedacht hadden. Het is bijzonder om de impact van ons werk zo direct te kunnen zien.”

Iedere vrijdag mag ik besteden aan zelfstudie

Integratiebaas Daisy

Meer leren over Kubernetes

In de wereld van data- en systeemintegratie zijn nieuwe ontwikkelingen dagelijkse kost. Voor integratiespecialisten is het dus van groot belang om hun kennis continu op peil te houden. Daisy krijgt als IT-trainee de mogelijkheid om de vrijdagen te benutten voor zelfstudie. “Dan verdiep ik me in de technieken waar ik meer over wil leren en de ontwikkelpunten die in mijn groeiplan zijn vastgelegd. Momenteel studeer ik vooral op Apache Camel en Kubernetes. Als ik vragen heb, zijn er veel seniors binnen Virtual Sciences Conclusion die ik dan even aan de mouw kan trekken. Het voelt als een luxe dat zij bereid zijn hun kennis met mij te delen.”

Thuis bij Virtual Sciences Conclusion

Het duurt nog ruim twee jaar eer Daisy klaar is met haar IT-traineeship. “Met veel plezier kijk ik uit naar wat de komende jaren me gaan brengen. Ik ben benieuwd welke technologieën er nog meer op mijn pad komen en waarin ik me kan gaan specialiseren. Feit is dat ik lekker op mijn plek zit bij Virtual Sciences Conclusion. Er zijn ontzettend veel groeimogelijkheden, dus ik weet dat ik niet snel verveeld zal raken.”

IJskoude uitdaging

Wat Daisy ook niet verveelt, is het ijsbad waarin ze zich iedere ochtend onderdompelt voor ze naar haar werk vertrekt. “Vorig jaar december begon ik met het zwemmen in natuurwater, op dat moment natuurlijk ijskoud. Die dagelijkse koudeshock is goed voor mijn immuunsysteem. Sinds ik het doe, ben ik een stuk minder ziek.” Al is het echt niet zo dat Daisy dagelijks staat te trappelen om het ijsbad in te stappen. “In het begin kostte het veel moeite om door die weerstand te breken. Langer dan een minuut hield ik het niet vol. Nog altijd voel ik weerstand, soms sta ik eerst een minuut naast het bad, maar ik ga altijd.” Net als in haar werk, daagt de integratiespecialist zich ook uit in het ijsbad: “De ene keer zit ik er vijf minuten achter elkaar in. Dan weer twee minuten erin, een minuut eruit, twee minuten erin. Ik vind het zowel op werk- als op privégebied lekker om de uitdaging op te zoeken.”

Meer over onze Integratiebazen

Lees meer
Integratiebaas_reyvic_Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas_Naomi_Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas_Marc_Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas_Arjan_Virtual Sciences Conclusion