Trainees aan het woord

Trainees van Virtual Sciences delen hen enthousiaste ervaring na de IBM training.

15 april 2019   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Interview trainees_IBM

Training ingezoomd op diverse IBM produchten

Vorige week hebben de trainees onder leiding van Jan Fluitsma ingezoomd op verschillende IBM producten. Zo kwam de App Connect Console, de IBM ACE Toolkit en de MQ explorer aan bod. ‘Een gestructureerd programma dat theorie met praktijk afwisselt’ zegt Dennis van den Boom. Volgens Max van den Berk is er nog erg veel te leren, maar was het erg leerzaam om te leren hoe je databases met elkaar kan laten praten.

De trainees hebben allemaal een andere achtergrond, maar de interesse in Data Integratie en de motivatie om meer te leren over applicatietechnieken hebben zij met elkaar gemeen. ‘Er was tijdens de bootcamp een prettige leeromgeving waar je veel verschillende concepten leert!’, ‘het tempo is lekker vlot en we hebben hele leuke bedrijfsuitjes!’ vertellen Max van den Berg en Reinier Aarnink enthousiast.

‘De aankomende weken verwacht ik dat we onze basiscursus zullen afronden en aan de slag gaan bij één van onze klanten. Uiteraard hebben we nog niet genoeg kennis om volledig zelfstandig onze werkzaamheden uit te voeren, maar met hulp van Senior Data Integratie Specialisten zullen we aardig ver komen. Daarnaast zullen we weer een hoop nieuwe kennis opdoen. Die leer je namelijk pas echt wanneer je aan de slag gaat’ aldus Bart Delleman.

‘Virtual Sciences doet het net even anders’. Hier zijn de trainees het over eens. ‘Er wordt echt goed voor je gezorgd’ zegt Bart Delleman. ‘Ik ben blij met de informele werksfeer en het feit dat Vitrual Sciences ervaring heeft met het opleiden van mensen met een andere opleidingsachtergrond’ zegt Reinier.