Follow up – Joost zijn ontdekkingsreis in de wereld van ICT

Oktober 2019 is Joost  - na een succesvol omscholingstraject bij Make IT Work van 6 maanden - bij Virtual Sciences Conclusion gestart als Data Integratie Specialist. Het werd Joost al direct duidelijk dat het programmeren, waarvan hij de basis tijdens het omscholingstraject eigen had gemaakt, slechts één facet is in het diverse landschap van de ICT. De ontdekkingsreis was nog lang niet ten einde.

2 september 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Make it work   Joost 111930469039

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich om te scholen naar een IT-functie op hbo-niveau. Een waardevol initiatief dat aansluit bij Virtual Sciences omdat wij veel waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling en groei.

Van verzekeringen naar ICT 

Voordat Joost startte bij Make IT Work was hij werkzaam als klantcontact/schadebehandelaar bij een schadeverzekeraar. Hij miste daar de mentale uitdaging.

Bij Virtual Sciences Conclusion wordt hij voldoende uitgedaagd door een heel scala aan nieuwe of juist hele oude applicaties, verschillende systemen en evenzoveel verschillende wensen en bedrijfsculturen. Joost kan meeliften op de enorme bron van kennis die binnen Virtual Sciences Conclusion aanwezig is. Een ieder staat graag klaar om ‘groentjes’  - zoals Joost dit zelf verwoordt – te helpen bij tal van verschillende vragen waar hij tegen aanloopt op technisch vlak. Het delen van kennis wordt gewaardeerd en gestimuleerd. De sfeer op kantoor ervaart hij als zeer prettig.

Soms voelt het meer als spelen en ontdekken dan werk

Joost

Theorie en praktijk verweven

Januari 2020 is Joost gestart bij het NS-Integration Development Team. Joost heeft het hier goed naar zijn zin. Het is een interessante rol, waarbij hij te maken krijgt met veel verschillende technieken en partijen. Alles is nu nog nieuw voor hem en het geeft hem energie om alle verschillende facetten te leren kennen en te ontwikkelen. Als lid van dit team koppel je verschillende systemen aan elkaar en heb je dus altijd te maken met meerdere partijen. Een goede communicatie, samenwerking en afstemming is van groot belang.

Joost weet nog niet waar zijn reis hem heen zal brengen. Elke dag leert hij weer iets nieuws en verdiept hij zijn kennis. Op termijn zal hij zich verder gaan specialiseren.

Je kan als junior al een waardevolle toevoeging bieden en het wordt gewaardeerd wanneer je je mening deelt

Joost