Servicemanager Jaap brengt ruim veertig jaar IT-ervaring mee naar Virtual Sciences Conclusion

Na de havo ging Jaap Enderman direct de IT in. Inmiddels dik veertig jaar geleden. Deze maand startte de zeer ervaren servicemanager bij dé data integratiespecialist van Nederland. “Ik deel graag mijn kennis, maar kijk er ook naar uit om te leren van mijn nieuwe collega’s.”

13 maart 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Servicemanager Jaap_Virtual_Sciences_Conclusion

Gedeeld enthousiasme

Voor Jaap was het al vlot duidelijk dat Virtual Sciences Conclusion en hij een match zijn. “Het is een relatief kleine organisatie binnen een groter ecosysteem. De klantenkring is aansprekend. En tijdens de selectiegesprekken zaten de servicemanager en ik op één lijn wat betreft werkzaamheden, aanpak van problemen en enthousiasme voor het vak.” En niet geheel onbelangrijk: “Virtual Sciences werd me aanbevolen door een van de beste vrienden van mijn schoonzoon.”

Op één lijn wat betreft ons enthousiasme voor het vak

Jaap

Europa door voor IBM

Over Jaaps rijke carrière bij IBM kan hij een boek volschrijven. De kernachtige samenvatting: “Bij IBM werd ik gevraagd om teamleider van een groep mainframe VM systeemprogrammeurs te worden. Mijn werkzaamheden breidden zich snel uit met een nieuwe groep programmeurs, een MVS-team en outsourcing-klanten. Uiteindelijk had ik rond de vijftig man in mijn team. We deden vele mooie projecten door heel Europa.” Na meerdere posities binnen IBM te hebben bekleed, en heel wat landen te hebben aangedaan, besloot Jaap het avontuur als freelancer aan te gaan. “Ik werkte voor KLM, NEH en Mileway, allemaal in de rol van servicemanager.”

Samen tot een goede oplossing komen, is het mooiste wat er is

Jaap

Thuis bij Virtual Sciences Conclusion

Nu landt Jaap dus bij Virtual Sciences. Zijn belangrijkste taak: “Zorgen dat wij onze klanten de service en support geven die ze verdienen. Ik neem veel ervaring mee op het gebied van servicemanagement, die ik graag deel met mijn nieuwe collega's en inzet voor onze klanten. Daarnaast zal ik ook weer veel leren, aangezien ieder bedrijf en iedere collega uniek is en zaken toch weer anders bekijkt dan ik. Samen sparren en tot een goede oplossing komen, is in mijn ogen dan ook het mooiste wat er is.”

Nieuwsgierig naar meer?