Junior Ops Engineer Jeroen ziet overeenkomsten tussen programmeren en data-integratie

Jeroen van der Vleuten stapt als Junior Ops Engineer aan boord bij Virtual Sciences Conclusion. Zijn achtergrond als software developer past hij nu toe bij dé data-integratiespecialist van Nederland. “Ik wil laten zien dat er veel overeenkomsten zijn.”

20 maart 2023   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Junior Ops Engineer Jeroen start bij Virtual Sciences Conclusion

Perfecte match

Tijdens zijn opleiding kwam Jeroen erachter dat zijn interesse steeds meer uitging naar data-integratie en steeds minder naar programmeren. “Mijn studie Software Development heb ik wel afgerond, om een goede basis te leggen. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een baan die perfect bij mij past. Die vond ik bij Virtual Sciences.” Op IT-gebied heeft Jeroen - op zijn stages na - nog weinig ervaring. “Wel stond ik als bijbaan achter de bar bij festivals, concerten en voetbalwedstrijden. In die rol ontdekte ik het belang van werken als een hecht team. Die ervaring neem ik zeker mee in mijn werk als Junior Ops Engineer.”

Als ik iets nieuws leer, wil ik elk knopje en elke functie kennen

Jeroen

Elke dag beter

“Ik word blij van het opdoen van nieuwe kennis. Op mijn werk, maar ook in mijn privéleven”, vertelt Jeroen. “Als ik iets nieuws leer, wil ik altijd elk knopje en elke functie kennen.” Dat maakt dat hij niet snel tevreden is, maar dat hij wél elke dag een beetje beter wordt. Waar ziet Jeroen zich over vijf jaar? Vastberaden: “Dan hoop ik mijzelf Ops Engineer te mogen noemen, zonder het woordje ‘Junior’ ervoor. Ook hoop ik dan nog wat andere petten op te hebben. Welke weet ik nog niet, maar daar kom ik tijdens mijn tijd bij Virtual Sciences vast en zeker achter.”

Nieuwsgierig naar meer?