Discussies zorgen voor de beste integraties

Twee jaar geleden stapte hij wat onwennig binnen als IT-trainee bij Virtual Sciences Conclusion. Inmiddels lijkt dat een eeuwigheid geleden voor integratiespecialist Cas de Vor (24). “Alle energie die ik in mijn werk steek, krijg ik dubbel en dwars terug.”

3 augustus 2022   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas Cas Virtual Sciences Conclusion

Hard werken, soft skills

Al duurt het IT-traineeship dat hij volgt drie jaar, en heeft Cas nog een jaar te gaan, hij voelt zich al een volwaardig collega. “Onder het toeziend oog van senior collega’s draai ik volledig mee in het DevOps-team voor onze klant Schadegarant. Wij ‘doen’ de hele datastroom: we bouwen de omgeving en onderhouden de databases. Van a tot z doen we met een team van zeven mensen alles zelf.” Periodiek volgt Cas cursussen die binnen het IT-traineeship vallen. “Die zijn vooral gericht op de ontwikkeling van mijn soft skills.”

Van vakkenvullers trainen naar een nieuw vak leren

Dat Cas integratiespecialist is, had hij enkele jaren geleden niet kunnen bevroeden. Als assistent manager bij een grote supermarktketen was hij vooral bezig met teamontwikkeling. “Steeds weer een lichting jonge mensen die een paar jaartjes kwamen werken en dan weer weggingen. Dat constant opnieuw beginnen met het ontwikkeltraject ging me tegenstaan. Toen het voorraadbeheer voor de supermarkt op de schop ging, bleek ik het een stuk interessanter te vinden om me te verdiepen in het hele systeem daarachter. Net als in het kassasysteem. Dat was voor mij het teken op zoek te gaan naar een IT-traineeship.”

‘Met motivatie en wilskracht kom je een eind’

“Veel verder dan een beetje spelletjes proberen te hacken kwam ik niet”, lacht Cas als er gevraagd wordt naar zijn affiniteit met IT. “Ik was niet dat jochie dat op zijn vijfde al kon programmeren, maar ik vond het wel altijd al interessant.” Bij Virtual Sciences voelt de jonge Integratiebaas zich vanaf dag één thuis: “Ik was vol vertrouwen dat het me zou lukken om dit werk onder de knie te krijgen. Met mijn motivatie en wilskracht zit het wel goed, dan kom je een heel eind. Natuurlijk zijn er pittige momenten, maar ik leer iedere dag bij.”

Impactvol integreren

Zijn werk voor Schadegarant interesseert Cas mateloos. “Het is een netwerk van ongeveer drieduizend schadeherstelbedrijven waar klanten van zo’n vijftig verschillende verzekeraars terecht kunnen voor het herstel en de afwikkeling van autoschade. Dat moet allemaal met integraties aan elkaar geknoopt worden. Momenteel zijn we druk bezig met de overstap naar een nieuw softwarepakket. Hartstikke mooi om dat vanaf het begin mee op te mogen bouwen”, glundert de integratiespecialist. “De belangen zijn groot. Die druk ervaar ik wel, maar gelukkig op een positieve manier. Ik maak graag impact met mijn werk.”

NiFi als Zwitsers zakmes

Naast het analytische werk dat er bij de overstap naar het nieuwe pakket komt kijken, is Cas daaromheen probleemoplossend bezig. “Ik pak zowel sprint- als beheertickets op. Dat stukje ontwikkelwerk is ook leuk om mee bezig te zijn. In het begin was het best heavy om met al die verschillende pakketten te moeten werken, maar inmiddels heb ik het goed onder de knie.” Cas’ favoriete tool? “NiFi”, zegt hij zonder te twijfelen. “Ik zie het een beetje als een Zwitsers zakmes. Je kunt er binnen de kortste keren zo onwijs veel mee, heel gaaf.”

Nieuwsgierig en een tikkie eigenwijs

Nu Cas zijn collega’s goed kent, vindt hij het niet lastig om het karakter van een Virtual Sciences-specialist te omschrijven. “Erg behulpzaam, nieuwsgierig en een tikkeltje eigenwijs”, vat hij het samen. “Ik kan bij iedereen aankloppen. We hebben allemaal in de gaten dat we slimmer en sneller worden door actief samen te werken.” En hoe zit het met die nieuwsgierigheid? “Die heb je nodig om mee te kunnen in alle ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Die gaan nogal rap, haha. En we kunnen bij Virtual Sciences nogal eigenwijs zijn, Gelukkig maar, want ons werk wordt er beter door. Er zijn wel honderd manieren waarop je iets kunt integreren. Als je daar een inhoudelijke discussie met goede argumenten over voert, zorgt dat voor de beste oplossingen.”

Coach Cas

Coachen is iets wat er bij Cas van nature in zit. Hij deed het als assistent manager van de supermarkt, wil het in de toekomst onderdeel laten uitmaken van zijn werk én doet het nu als trainer-coach van een voetbalteam. “De onder-23 van SC Woerden, op een best serieus niveau. Dat ik zelf niet veel ouder ben dan die gasten maakt gelukkig niets uit, ze luisteren goed naar me.” Uiteindelijk hoopt Cas op werkgebied de schakel te zijn tussen de techniek en de business. “Die rol van consultant ligt me wel. Maar eerst wil ik de techniek zo veel mogelijk in de vingers krijgen, daar valt gelukkig nog een hoop te leren.”

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
it-trainee-virtual-sciences-conclusion-werkenbij
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Philip, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion