Building Blocks zorgen voor kwaliteit, snelheid en zekerheid

Meer toegevoegde waarde leveren voor klanten in minder tijd. Conclusion Accelerate! werkt met Building Blocks die klanten en integratiespecialisten de handvatten voor een uniforme werkwijze bieden. “Zo hebben klanten vlot alle functionaliteiten tot hun beschikking, kunnen we sneller nieuwe oplossingen ontwikkelen en borgen we de continuïteit", vertellen Lisa van Rijn en Jeffrey Lambregts.

13 mei 2024   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Building Blocks Virtual Sciences Conclusion

Bewezen succesvolle oplossingen

Conclusion Accelerate! vormt één team, maar heeft een breed klantenportfolio. Dat vraagt om de handvatten om bewezen succesvolle oplossingen eenvoudig bij alle klanten te kunnen implementeren. Daarom ontwikkelden Jeffrey en Lisa op initiatief van Wijnand Gritter MuleSoft Tech Lead en met de betrokkenheid van Chris Geertsma de Accelerate! Building Blocks. “Er is ook een aantal IT-trainees betrokken geweest bij de best practice API’s”, vult Jeffrey aan. “De Building Blocks worden breed gedragen binnen ons team.”

Automatisering en standaardisering

De gemene delers van de Accelerate! Building Blocks: automatisering en standaardisering. “Door zo veel mogelijk randzaken te automatiseren en formaliseren kunnen we focussen op de kwaliteit van de oplossing en het functionele deel van ons werk”, vertelt integratiespecialist Lisa. Ze geeft een voorbeeld: “Door de Building Blocks toe te passen, weten we bijvoorbeeld dat de omgeving veilig is en hoe we gaan deployen. We hoeven niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden, maar gebruiken de schat aan kennis die aanwezig is binnen onze organisatie en die in de Building Blocks samenkomt.”

Standaard-API’s

“Als je een API opent in MuleSoft, ziet die er qua opbouw telkens hetzelfde uit”, legt Lisa uit. “Ons team, maar ook onze klanten gebruiken daar de hoge standaarden uit de Building Blocks voor. Dat maakt het voor al onze integratiespecialisten mogelijk om bij te springen tijdens een vakantie, ziekte of bij een vertrek, maar ook om mee te kijken als er een complexe vraag is. De flow is volgens een vast format opgebouwd en alle variabelen hebben dezelfde naamgeving.” Jeffrey haakt daarop in: “Dat geldt niet alleen binnen een klantproject, we gebruiken Conclusion Accelerate!-breed dezelfde standaard-API’s. Generic resources die altijd error handling en standaarden voor logging bevatten. Die blokken kunnen we bij elke klant inpluggen, wat voor een enorme versnelling zorgt.”

We kunnen de Accelerate! Building Blocks bij elke klant inpluggen, wat voor een enorme versnelling zorgt

Lisa

Geautomatiseerde unit tests

Lisa vertelt hoe ook de kwaliteit nog verder omhoog gestuwd wordt door de Accelerate! Building Blocks. “We zijn unit tests gaan standaardiseren en automatiseren. Bij elke aanpassing aan de code worden die tests nu automatisch gerund.” Haar collega-integratiespecialist Jeffrey is flink aan de slag gegaan met het ontwikkelen van dashboards. “In MuleSoft vonden we het inzicht in logging en de downtime van omgevingen niet toereikend. Ik heb een overzichtelijk dashboard ontwikkeld waarin de data en logs automatisch bij elkaar komen. Mocht er onverhoopt iets fout gaan, dan kun je snel reageren. Of beter nog: we kunnen hierdoor ook steeds meer voorspellen dat er iets fout dreigt te gaan, waardoor we daar al in een voorstadium op kunnen anticiperen.”

Meer over de Accelerate! Building Blocks

De Accelerate! Building Blocks vormen een stevig fundament en zorgen voor meer efficiëntie, kwaliteit, snelheid en zekerheid. De komende tijd lichten we in een blogreeks de afzonderlijke blokken stuk voor stuk uit. Met in de volgende blog het Building Block Health Check. Stay tuned!