Ervaren architect Alwin neemt een hoop integratiekennis mee naar Virtual Sciences Conclusion

Vanaf maart versterkt de zeer ervaren Alwin Groot Bluemink het team van Virtual Sciences Conclusion. De afgelopen twee decennia deed hij in verschillende rollen ervaring op in het data- en integratiedomein. Die waardevolle perspectieven brengt hij in als architect bij Virtual Sciences Conclusion.

29 februari 2024   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Architect Alwin strat bij dé integratiespecialist van Nederland

Architect, designer, developer en operator

Alwin heeft een achtergrond in de Elektrotechniek en Bedrijfskundige Informatica. Vanuit die basis bouwde hij een hoop integratie-ervaring op. “In 2007 zette ik mijn eerste stappen op dit gebied”, blikt de architect terug. “In mijn carrière heb ik meerdere rollen mogen vervullen: als architect, designer, developer en operator.” In de loop der jaren zag Alwin de noodzaak van een digitale transformatie en data-driven werken groeien. “In 2018 kreeg ik bij mijn toenmalige werkgever de functie van integratie-architect, alsmede de rol van domeinarchitect Data & Integratie. Vanuit deze functie heb ik de principles en guidelines voor applicatie- en data-integratie verder vormgegeven en aangescherpt.”

API-landschap vernieuwen met MuleSoft

De afgelopen vijf jaar werkte Alwin onder meer aan de vernieuwing van een API-landschap met behulp van MuleSoft. Ook verzorgde hij een selectietraject, waarna werd gekozen om de overstap te maken naar het Azure Integratie Platform (iPaas) ter vervanging van het bestaande Oracle integratieplatform. Alwin: “Meegaand in de snelle ontwikkelingen van Azure hebben we soms fundamentele wijzigingen moeten doorvoeren op basis van voortschrijdend inzicht. Een uitdagende klus in een operationele omgeving met daarnaast veel lopende projecten. Eind 2023 zijn we begonnen met het migreren van API management-componenten van Mulesoft naar Azure API management.”

Bij Virtual Sciences Conclusion blijft mijn functie als architect zeer interessant en uitdagend

Alwin

Kennis van data-integratie

Op het gebied van data-integratie werkte Alwin aan de governance, richtlijnen, werkwijze en keuzes van de tools rondom Business Intelligence en gebruik van dit platform. “De vele smaken aan reports en reporting tools moesten worden teruggebracht naar één platform met bijbehorende tools op een gestandaardiseerde manier. Bronsystemen moesten worden ontlast van zelfgebouwde parallelle data-extracties door verschillende afdelingen op verschillende manieren.”

Verschillende perspectieven

Al zijn opgedane kennis zet Alwin vanaf heden in voor Virtual Sciences Conclusion. “Mijn meerwaarde ligt in de verschillende perspectieven die ik heb door mijn ervaring. Ook ben ik goed in het afstemmen van de strategische en technische roadmap en gekozen oplossingsrichtingen met de diverse stakeholders, passend bij de IT maturity en organisatie van een bedrijf.”

‘Bij Virtual Sciences Conclusion staat kennis centraal’

Ondanks - of juist dankzij - zijn ervaring blijft Alwin een scherp oog voor de laatste technologieën en ontwikkelingen houden. “De functie van architect in het integratiedomein heeft een grote valkuil: kennis opgedaan in het verleden is heel snel niet meer actueel. Continue scholing is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste concepten en technieken op dit gebied. Een bedrijf als Virtual Sciences Conclusion, waar kennis centraal staat en waarbij je deze kennis ook daadwerkelijk kunt inzetten bij diverse klanten, maakt dat praktijk en theorie mooi bij elkaar komen en de functie als architect zeer interessant en uitdagend blijft.”

Nieuwsgierig naar meer?