5 jaar aan boord bij Virtual Sciences

Bram van Nieuwenhuizen is vanaf begin 2016 in dienst bij het integratie kennishuis Virtual Sciences. Hij startte als IT-trainee en heeft zich opgewerkt tot een volwaardige IT-Consultant.

18 maart 2021   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

5 jaar aan boord bij Virtual Sciences

Van IT-trainee naar IT-Consultant

Wat gaat de tijd snel. De eerste dag bij Virtual Sciences herinner ik mij nog goed. Ik was onderdeel van het eerste IT-traineeship van Virtual Sciences. Het succes van het IT-traineeship is gebleken, want na mij zijn er al vele gevolgd. Het was gaaf om door ervaren IT-experts aan ‘de hand’ meegenomen te worden. Met actuele klantvraagstukken meekijken én sparren maakte de rol direct tastbaar. Dit in combinatie met gerelateerde praktijk oefeningen heeft mij in relatief korte tijd voor kennis gebracht.

On the job

Nog meer leerde ik van het feit dat ik aan de slag kon bij één van onze klanten A.S.R. Hier was ik natuurlijk niet direct verantwoordelijk voor het migratievraagstuk, ik was onderdeel van het team. On the job leerde ik veel, ik zag hoe en welke keuzes er werden gemaakt en de sterke en soms minder sterke effecten daarvan. Voor iemand die zich nog niet helemaal thuis voelt in het integratie vak is dit een mooie leerschool, tenminste als ik voor mijzelf spreek.

Grote uitdaging

Een grote klant van ons is Schadegarant, wij ontzorgen hen volledig op het vlak development en/of beheer. Managed service noemen wij dat. Met een dedicated development team was ik mede verantwoordelijk voor de overdracht uit AFAS. Deze moest worden overgezet naar de Database van Schadegarant door middel van een ESB flow. Een te gekke IT-uitdaging, want alleen al hiermee ben ik ruim driekwart jaar fulltime bezig geweest.

Als ik terugblik op afgelopen jaren zie ik een mooi groeipad. Ik heb zoals gezegd in korte tijd relatief veel geleerd. De IT gaat razend snel daarom heb ik het gevoel dat ik nooit ben uitgeleerd. Mijn kracht zit in mijn leergierigheid en in de ontwikkeling op basis van mijn analytische vermogen, daar maak ik het verschil.

Wil jij werken bij dé integratiespecialist van Nederland?

Neem contact op!

Recruiter Virtual Sciences

Anja Leber

IT Recruiter
Anja.Leber@virtualsciences.nl