Wij helpen NS ook datastromen veilig en efficiënt te transporteren

Nederlandse Spoorwegen (NS) maakt gebruik van het drukst bereden spoor van de Europese Unie. Er is veel informatietechnologie nodig om het goederen- en personenvervoer betrouwbaar en efficiënt uit te kunnen voeren. Virtual Sciences Conclusion is gespecialiseerd in integratie tussen databronnen en levert NS de benodigde expertise en schaalbare integratiediensten ten behoeve van een robuuste 24/7 dienstverlening.

Klant

NS

NS

Markt

Reizigersvervoer

Thema

Integratie ontwikkeling

Publicatiedatum

22 maart 2021

Scaled Agile software helpt bij het bouwen van applicatie

Twee van deze integratiediensten ten behoeve van NS lichten we hieronder toe.

Integratiedienst: Technisch Applicatiebeheer Enterprise Service Bus (TAB ESB)

Net zo druk als het spoorwegnet is ook het gebruik van de integratietechnologie bij NS. In deze technologie worden grote datastromen gerouteerd en verrijkt via de enterprise service bus (ESB). Net als treinen dienen ook datastromen veilig, betrouwbaar en efficiënt te worden getransporteerd. In dit geval van databron naar databron.

Nachtrust as a Service, waarbij we 24/7 vitale componenten in de gaten houden.

-

Virtual Sciences Conclusion is verantwoordelijk voor het 24/7 technisch applicatiebeheer van de ESB. Wij staan dus dag en nacht, alle dagen van het jaar stand-by. Door continue monitoring en eventueel herstel zorgt ons team van specialisten ervoor dat alle (bedrijfskritische) datastromen vrij beschikbaar zijn voor de business en ketenpartners van NS.

Ontwikkelbehoeften NS blijvend gewaarborgd

Integratiedienst: Integratie Development Team (IDT)

Het Integratie Development Team voor NS is een software-ontwikkeldienst voor design, bouw, test en implementatie van diverse integratie-oplossingen. We kiezen hierbij altijd het meest geschikte ontwikkelgereedschap voor de beste oplossing. Hierdoor heeft NS altijd toegang tot (extra) ontwikkelcapaciteit, ongeacht de technologie. De gehele dienstverlening is gebaseerd op wendbaar-, beheersbaar- en voorspelbaarheid.

Op basis van partnerschap leveren we in co-creatie met NS een Integratie Development Team dat meegroeit naar toekomstige technologieën en de daarvoor benodigde kennis. We leiden gezamenlijk mensen op om de continuïteit binnen de toekomstige ontwikkelbehoeften van NS te waarborgen.

Voor NS zijn onderstaande zaken van belang:

  • Het verkrijgen van zekerheid rondom invulling van expertise op schaarse technologie.
  • Expertise die meegroeit naar kennis en capaciteit voor nieuwe technologieën.
  • Tijdsbesparing rondom het vinden van de juiste expertise.
  • Flexibiliteit om af te schalen op verouderde technologie en op te schalen op nieuwe technologie.
  • Borgen van business-kennis, waardoor migratie van het oude naar het nieuwe platform efficiënter plaats kan vinden.
  • Kwalitatieve ontwikkelcapaciteit met resources op locatie.

Over Nederlandse Spoorwegen

NS bevordert het gebruik van het openbaar vervoer en houdt Nederland in beweging. Het doel is om reizigers een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis van deur tot deur te bieden. Nederland blijven bereikbaar houden lukt NS alleen door wendbaar genoeg te zijn en samen met hun partners de mogelijkheden te verkennen. Een van die partners is Conclusion Virtual Sciences.

Reizigersvervoer

Conclusion in het reizigersvervoer

Reizigersvervoer is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in het reizigersvervoer?

De snel veranderende wereld vraagt om andere kijk en aanpak.

Welke aanpak kies jij? Laten we samen kijken hoe we jouw doelstellingen kunnen realiseren!

Virtual Sciences Conclusion Jos Smits

Jos Smits

Chief Technology Officer
Jos.Smits@virtualsciences.nl