CTO Lucas Jellema: “op elk vlak de beste experts in huis”

Als CTO van Conclusion richt ik mij op het samenbrengen van specialisten uit ons ecosysteem van expertbedrijven. Mijn voornaamste taak is zichtbaar zijn. Zorgen dat de specialisten mij kennen, hun verhaal willen delen en hulpvragen stellen. Het komt mooi uit dat ik overal in geïnteresseerd ben. Ik hou van experts. Dat maakt het ook zo aantrekkelijk om in ons ecosysteem samen te werken. We werken allemaal vanuit onze eigen passie, maar met de drijfveer om samen betere oplossingen te ontwikkelen

26 oktober 2023   |   Blog   |   Door: Conclusion

Deel

CTO Lucas Jellema

Dit blog is een ode aan de specialist. De vakidioot die gepassioneerd vertelt over zijn expertise. Het is ook een ode aan de generalist, die vaak de bruggenbouwer en aanjager is voor het tot recht laten komen van de specialist. Beide zijn ze nodig om de puzzel op te lossen. Ik ben zelf meer een generalist die heeft laten zien ook een specialist te kunnen zijn. Daarom past de rol van verbinder mij goed.   

Een ecosysteem van experts 

Conclusion heeft alle expertises in huis om onderscheidende en effectieve dienstverlening aan te bieden op het gebied van digitale transformaties. Dit levert een gespecialiseerde kijk op elke business vraag, uitdaging en oplossing. Het extra inzicht in probleem en oplossing ontstaat wanneer meerdere specialisten vanuit hun eigen perspectief naar de uitdaging kijken. Als de mix en samenhang van de juiste experts uit ons ecosysteem kloppen, dan is één plus één gelijk aan drie, en gebeurt er iets magisch. Dat is voor mij de kunst van het digitaal transformeren. Zo realiseren wij de vooruitgang. 

“Ieder werkt vanuit de passie voor de eigen expertise, en met de drijfveer om samen betere oplossingen te realiseren”

Lucas Jellema

Digitaal is het middel, niet het doel 

Wil je als bedrijf vooruit, dan zoek je automatisch ook naar oplossingen voor het beter inzetten van je mensen en middelen. Daar kun je de meeste vooruitgang boeken. In beide gevallen is de inzet van digitale middelen cruciaal om resultaat te boeken. Digitaal drijft de vooruitgang. De kunst is de juiste technologiemix en innovaties te bepalen. En dat in een wereld waar innovaties elkaar snel opvolgen.  

IT-specialisten zijn gewend om met die verandering om te gaan, en hebben het vermogen om gestructureerd te analyseren: hoe werkt een bedrijf, hoe werkt een organisatie, hoe verlopen processen en hoe kan het stap voor stap beter. Je mag verwachten van IT-specialisten dat ze continu bezig zijn met de laatste technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden die daarmee ontstaan voor organisaties.  

De vertaalslag maken om waardevol te zijn 

Dus als de krant of het journaal een technologie uitlicht, dan weet de specialist al een half jaar wat er speelt. En kan de kansen en uitdagingen uitleggen aan verschillende doelgroepen. Specialisten moeten begrijpen wat voor organisaties de grote uitdagingen zijn. De bruggenbouwer kijkt over specialismes heen en maakt de vertaalslag naar de business om waardevol te zijn.   

Kijk naar AI. Dat is niet alleen groot in de zin van belangrijk, maar ook in de breedte van toepasbaarheid. Voor specialisten is AI niets nieuws, het is al decennia in ontwikkeling. Het heeft eind 2022 een enorme vlucht genomen door de komst van ChatGPT. Op die golf kunnen een heleboel andere vormen van AI ineens een doorstart maken, zoals Computer Vision in combinatie met IoT. AI wordt zo ineens interessant voor heel veel organisaties. Het vergt de juiste combinatie van experts om er concreet échte waarde uit te halen.  

Mix van technologie, concept en organisatieproces 

Technologie op zichzelf maakt niet het verschil. Het is de mix van technologie, concept en organisatieproces, toegepast op een bepaalde businessuitdaging, waarmee waarde kan ontstaan of een probleem opgelost. Net als één specialist ook niet het échte verschil maakt. Het is de combinatie van verschillende expertises die telt. Voeg daar een generalist aan toe die de vertaalslag naar de business en IT kan maken, en je hebt de formule voor een succesvolle digitale transformatie.

Generalisten maken het moeilijk, specialisten maken het verschil

Business done differently

Wij pakken het net even anders aan. De brede dienstverlening van Conclusion berust op een simpele gedachte: op elk vlak de beste experts en diensten in huis. Ieder expertbedrijf in ons ecosysteem is autoriteit in zijn vakgebied. Ons dynamische ecosysteem richt zich gezamenlijk op business transformaties en IT-services. Met zoveel deskundigheid onder één dak, zijn wij de one-stop-shop voor iedere digitale reis.