Zo combineert Gulli zijn werk als IT’er en als professioneel muzikant

Bij Conclusion MBS staat de ontwikkeling en vrijheid van medewerkers hoog in het vaandel. Tijdens het werk maar óók daarbuiten. Parttime werken is bij Conclusion MBS daarom geen probleem. Dat geeft mensen de ruimte om naast het werk bijvoorbeeld meer tijd door te brengen met het gezin of bezig te zijn met een hobby of passie. Sommige MBS’ers kiezen bewust voor parttime werken. Zo ook Gulli Gudmundsson. Hij is professioneel contrabasspeler én sinds kort solution architect bij Conclusion MBS. In dit artikel vertelt hij over zijn passie voor muziek en waarom hij dat combineert met een parttime baan in de IT-wereld.  

31 maart 2022   |   Publicatie   |   Door: Conclusion MBS

Deel

Gulli Gudmundsson - copyrights: Geert vd Poele

Muzikant in hart en nieren 

In 1999 studeerde Gulli af aan het Conservatorium, waarna hij zijn carrière startte als freelance musicus in de Nederlandse jazz scene. Een mooie carrière volgde, waarin hij veel van de wereld heeft gezien. “Ik ben in veel verschillende landen op tournee geweest en heb op verschillende festivals gestaan, waaronder het North Sea Jazz Festival”, vertelt Gulli. Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan meer dan veertig platen, waarvoor hij meerdere Edisons in ontvangst mocht nemen. En ook nu is hij nog veel bezig met muziek: “Momenteel ben ik onderdeel van verschillende jazzkwartetten en geef ik een aantal uur les aan het Conservatorium in Den Haag.” 

Het leuke aan IT is dat je altijd moet blijven leren en groeien. Je daagt jezelf continu uit om nieuwe dingen te doen.

Gulli Gudmundsson

Maar ook IT’er  

Toch besloot Gulli vijftien jaar geleden om naast zijn werk als freelance muzikant meer vastigheid te zoeken in de IT-wereld. “Ik wilde kennis hebben van beiden”, legt Gulli uit. “Het leuke aan IT is dat je altijd moet blijven leren en groeien. Je daagt jezelf continu uit om nieuwe dingen te doen. Dat vind ik heel spannend.” Hij studeerde daarom bedrijfskundige informatica en ging dertig uur in de week aan de slag als IT-consultant. Desondanks bleef de passie voor muziek. “Ik wilde niet stoppen met spelen”, vertelt Gulli. “Daarom ben ik parttime gaan werken, zodat ik genoeg tijd heb om concerten te geven en af te reizen naar muziekfestivals in verschillende landen.” 

Elkaars uitersten 

Het is de combinatie tussen de twee werelden die Gulli bewust heeft opgezocht. “Muziek is gevoel, creativiteit en improvisatie”, legt Gulli uit. “IT is precies het tegenovergestelde: feiten, logica, organisatie. De combinatie van deze twee werelden houdt me levend. Ik kan niet enkel in één van deze twee werelden zijn.” Zo is Gulli altijd blij om na een tournee zijn MBS-laptop weer open te klappen, maar kan hij na een lange periode van klanten ondersteunen bij IT-transformaties ook weer genieten van zijn geïmproviseerde jazzmuziek. “Jazzmuziek gaat om spontaniteit en reageren op het moment”, vervolgt Gulli. “Dat mis ik soms een beetje in IT. Dat maakt het zo’n mooie combinatie.” 

De combinatie van deze twee werelden houdt me levend. Ik kan niet enkel in één van deze twee werelden zijn.

Gulli Gudmundsson

Waardevolle overeenkomsten 

Toch hebben beide werelden ook raakvlakken. De ervaring die Gulli heeft opgedaan als freelance musicus helpen hem op verschillende manieren in zijn rol als solution architect. “Als je in een band speelt en samen honderden concerten doet, heb je aan één woord genoeg”, vertelt Gulli. “Dit helpt me erg in het samenwerken binnen mijn projectteam bij Conclusion MBS.” Ook zijn ervaring als freelancer is waardevol voor zijn rol als solution architect: “Als freelancer leer je het ondernemerschap begrijpen. De risico’s en uitdagingen die daarbij horen. Als consultant moeten we onze klanten – ondernemers – begrijpen. Wat zijn hun drijfveren? Als freelancer zat ik in deze rol op de voorste rij en dat helpt enorm om me in te leven in de situatie van de klant.”   

Best of both worlds  

Muziek én IT: Gulli zou niet meer anders willen. Als solution architect bij Conclusion MBS zit hij op zijn plek. “Het is heel leuk om in IT te werken”, vindt Gulli. “Bij Conclusion MBS zit een fijne club mensen. Het is een bedrijvend en ondernemend team. Gulli zou het zijn collega’s dan ook zeker aanraden om ook tijd vrij te maken voor een passie of hobby: “Het is heel goed om iets anders in je leven te hebben dan alleen je werk. Het geeft je afwisseling en een groter beeld van het leven. Dat helpt bij het begrijpen én inleven in de situaties van klanten. Wij zijn er immers om hen te ondersteunen.”  

Wil jij ook (parttime) werken bij Conclusion MBS?

Meer weten over werken bij Conclusion MBS?

Neem contact op met Elleke

Conclusion pand in Utrecht

MBS Recruitment

Recruiter
recruitment.mbs@conclusion.nl