Van IT-leverancier naar strategische IT-partner

De zoektocht naar de juiste IT-leverancier gaat niet over één nacht ijs. De juiste IT-leverancier wordt een strategische IT-partner die een gezamenlijke ambitie en groei centraal stelt. Alleen zo kun je samen het verschil maken. Hoe kijken IT-beslissers naar de relatie met hun IT-leverancier? En welke aspecten van de samenwerking vinden zij belangrijk? We vroegen het ruim 1.000 IT-beslissers.

17 oktober 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion MBS

Deel

Van IT-leverancier naar strategisch IT-partner

Slechts kwart IT-beslissers vertrouwt blind op huidige IT-leverancier

Overstap naar andere IT-leverancier wordt als lastig ervaren door complexiteit IT-landschap.

Slechts een kwart van de IT-beslissers (25%) vertrouwt blind op de huidige IT-leverancier. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS, uitgevoerd onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken. Nog geen vier op de tien (37%) vinden dat hun IT-leverancier volledig transparant is.

Benieuwd naar hoe je een strategisch IT-partnership opbouwt?

In deze infographic geven we inzicht in de huidige stand van zaken: de relatie van Nederlandse bedrijven met hun huidige IT-leverancier. Daarnaast vertellen we waar IT-beslissers de keuze voor een nieuwe IT-leverancier op baseren en geven we tips voor het bouwen aan een digitale toekomst. Download onze infographic hier:

Download

Infographic: Van IT-leverancier naar strategisch IT-partner

Moeilijk om over te stappen

Een derde van de IT-beslissers (34%) vindt het ingewikkeld om over te stappen naar een andere IT-leverancier. Een logische reden dat IT-beslissers dit lastig vinden, is de overeenkomst met de met de huidige IT-leverancier die voor een aantal jaren vaststaat. Maar er zijn meer redenen die IT-beslissers belemmeren om de overstap te maken. Zo geven ruim vier op de tien (44%) aan het ingewikkeld te vinden om over te stappen vanwege de complexiteit van het IT-landschap van de organisatie. Daarnaast is ruim een derde (35%) bang dat meerdere IT-systemen zouden kunnen uitvallen als hun organisatie zou overstappen naar een andere IT-leverancier.

Flexibiliteit en toekomstgerichtheid belangrijker

Wanneer men met een nieuwe IT-leverancier in zee zou gaan, staan betrouwbaarheid (45%), de prijs-kwaliteitverhouding (29%), flexibiliteit (26%) en toekomstgericht (25%) bovenaan de criterialijst. Deze wijken iets af van de selectiecriteria die het belangrijkste waren voor de keuze van de huidige IT-leverancier. Dit zijn betrouwbaarheid (34%), de prijs-kwaliteitverhouding (33%), kennis (23%) en sectorspecifieke kennis (22%).

Infographic #02 IT Onderzoek

Klik hier voor de infographic met meer informatie.

Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Conclusion MBS onder ruim 1.000 Nederlandse werkenden. De respondenten zijn (mede-)beslissend en/of eindverantwoordelijk op het gebied van IT bij een organisatie met minimaal 100 medewerkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Dynamics 365?

Neem contact op, we gaan graag in gesprek.

Jan-Douwe Jilderda

Jan-Douwe Jilderda

Directeur