Meer dan collega's

Een hechte band zorgt voor werkplezier én successen bij klanten.

Samenwerken in een hecht team waar collega’s ook vrienden zijn: dat is hoe het er bij Conclusion MBS aan toegaat. Hard werken gaat elke dag hand in hand met veel plezier en gezelligheid. Deze sfeer maakt dat iedereen het ontzettend naar zijn zin heeft binnen het bedrijf én dat nieuwe collega’s zich snel thuis voelen. Die onderlinge verbondenheid leidt tot minder misverstanden en betere resultaten. Vijf MBS’ers vertellen hoe het is om zo’n hechte band te hebben met collega’s en wat dit betekent voor het werk dat ze doen.

17 maart 2022   |   Publicatie   |   Door: Conclusion MBS

Deel

Hechte band MBS collega's v.l.n.r. Eric, Jan Ben, Jan-Douwe

"We hebben genoeg aan een half woord”

Eric Smulders is marketing manager en werkt met collega’s samen alsof het vrienden zijn. “Ik kan meer dan goed door één deur met collega’s. We kennen elkaar goed en hebben aan een half woord genoeg. Er is wederzijds respect en we vallen elkaar nooit af. Natuurlijk is er wel eens onenigheid, maar daar komen we snel weer uit. Iedereen helpt elkaar en vult elkaar aan. Hierdoor werken we echt lekker samen met elkaar.”

Ook directeur Jan Douwe Jilderda ziet duidelijk de voordelen van een hechte band onder collega’s. “Iedereen staat hetzelfde in de wedstrijd. Dat komt door het ondernemende karakter; dat zit er bij alle MBS’ers in. Iedere collega heeft een eigen verantwoordelijkheid, maar door de goede onderlinge connectie halen we het beste in elkaar naar boven. Samenwerken wordt makkelijker en leuker en daardoor kunnen we gave projecten draaien bij klanten. Als daarvoor een keer ’s nachts of in het weekend gewerkt moet worden, dan doen we dat gewoon.”

Volgens Eric is een persoonlijke klik de basis voor fijn samenwerken. “Iedereen vindt het belangrijk dat er meer is dan een zakelijke klik. Dit zie je terug in de bedrijfscultuur. Mensen zoeken elkaar op. Er is ruimte voor het maken van een grap of het drinken van een biertje. Maar er wordt ook hard gewerkt. En als je dat doet om het project van een klant samen tot een succes te maken, dan weet je dat een echt team bent.”

“Het gaat om de houding; skills kun je aanleren”

Conclusion MBS heeft haar sollicitatieprocedure op geheel eigen wijze ingericht. “Binnen veel organisaties besluit de directie wie er wordt aangenomen”, legt directeur Jan Ben Mijs uit. “Bij ons is dat niet zo. Ik hoef er niets van te vinden. Ik vertrouw erop dat collega’s een geschikt persoon vinden met wie ze willen samenwerken. Zij kunnen veel beter dan ik bepalen of iemand binnen het team past. In kennismakingsgesprekken onderzoeken ze of de persoonlijke klik er is. Het is het belangrijkste of iemand de houding heeft die binnen onze organisatie past. De skills zijn minder belangrijk, want die kun je aanleren. Doordat we sollicitaties op deze manier aanpakken, vinden we collega’s die passen binnen onze cultuur en zo bouwen we met elkaar aan ons merk. Want ook richting klanten gaat het om de mensen.”

“Een uur lachen en kennismaken”

Bij Laura Verbeek zit haar sollicitatie nog redelijk vers in het geheugen. Zij werkt sinds mei 2021 als finance & supply chain consultant bij Conclusion MBS. “Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek hebben we meer dan een uur gelachen en ervaringen uitgewisseld”, vertelt Laura. “Ik dacht dat de functieomschrijving niet aansloot op mijn ervaringen, maar ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet. De match was er namelijk direct, zowel persoonlijk als professioneel. We vinden het allemaal belangrijk om met beide voeten op de grond te staan, plezier te hebben én het verschil te maken voor klanten. Als je die klik hebt die wij als collega’s hebben, dan is het alsof je een andere taal spreekt met elkaar. Dat brengt samenwerken echt naar een ander niveau wat een verschil maakt bij de klant.”

Gulli Gudmundsson werkt sinds januari als solution architect bij Conclusion MBS en sluit zich bij Laura aan: “Tot nu toe heb ik een hele positieve ervaring. Ik werk samen met hele fijne collega’s. We zijn echt een energiek en ondernemend team. Diezelfde manier van werken, zorgt voor een goede en fijne klik.”

Of je nu nieuw bent of al jaren aan boord bent: binnen Conclusion MBS heeft iedereen het ontzettend naar zijn zin. Daar plukken klanten uiteindelijk ook de vruchten van. Collega’s die goed op elkaar zijn ingespeeld, begrijpen wat de ander nodig heeft en kunnen zo sneller en efficiënter werken.

Kom werken bij Conclusion MBS

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Benieuwd? Neem dan contact met ons op.
MBS teamoverleg Consultants Djordi, Eva, Mike
MBS Collega's in overleg bij whiteboard
Colleagues working at standing desk

Meer weten over werken bij Conlcusion MBS?

Neem contact op met Johannes Willems

MBS recruiter Johannes Willems

Johannes Willems

Corporate Recruiter
johannes.willems@conclusion.nl