Digitale transformatie: dé manier om je organisatie klaar te stomen voor de toekomst

Een digitale transformatie is veel meer dan het implementeren van een systeem; je lost er businessvraagstukken beter mee op. Een digitaal systeem draagt immers bij aan meer efficiëntie en klantgerichtheid. Toch hebben veel organisaties nog flinke digitale stappen te zetten. Wat is de huidige stand van zaken in de markt en hoe zorg je dat je organisatie geen waardevolle businesskansen (meer) laat liggen? We vroegen het ruim 1.000 IT-beslissers.

3 oktober 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion MBS

Deel

IT onderzoek illustratie

Bijna vier op de tien organisaties lopen businesskansen mis vanwege ontoereikende IT

Helft IT-beslissers ontevreden over professionaliteit van organisatie op digitaal gebied

Bijna vier op de tien IT-beslissers (36%) geven aan dat hun organisatie weleens businesskansen mist, doordat de IT-omgeving ontoereikend is. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS, uitgevoerd onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken. Maar liefst de helft van de IT-beslissers (49%) vindt dat hun organisatie waardevolle kansen laat liggen op het gebied van automatisering.  

Meer weten over hoe je jouw organisatie klaarstoomt voor een digitale toekomst?

In deze infographic geven we je een overzicht van de huidige stand van zaken in de markt, benadrukken we het belang van een digitaliseringsstrategie en vertellen we hoe jouw organisatie geen waardevolle businesskansen (meer) laat liggen. 
Download onze infographic hier:

Download

Infographic: Klaarstomen voor de digitale toekomst

Nog veel digitale stappen te zetten

Hoewel zes op de tien IT-beslissers aangeven een digitaliseringsstrategie te hebben, is slechts een kleine meerderheid (56%) tevreden over de mate van professionaliteit op digitaal gebied binnen de organisatie. Er is met name een gebrek aan overzicht. Zo is de helft van de IT-beslissers (49%) door de wirwar van applicaties en data binnen hun organisatie het overzicht van waar ze informatie kunnen vinden, wel eens kwijt. Daarnaast vindt slechts 47 procent het gemakkelijk om binnen de organisatie data te vertalen naar waardevolle business inzichten. Meer dan de helft van de IT-beslissers (55%) is het dan ook eens met de stelling dat de organisatie op het gebied van digitale transformatie nog veel stappen heeft te zetten.

Huidige situatie in de markt

Klik hier voor de infographic met meer informatie.

Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Conclusion MBS onder ruim 1.000 Nederlandse werkenden. De respondenten zijn (mede-)beslissend en/of eindverantwoordelijk op het gebied van IT bij een organisatie met minimaal 100 medewerkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Dynamics 365?

Neem contact op, we gaan graag in gesprek.

Jan-Douwe Jilderda

Jan-Douwe Jilderda

Directeur