Dit is de impact van het aflopende support van Dynamics AX 2012 op jouw business

Begin volgend jaar valt het doek voor het verlengde support van Microsoft voor Dynamics AX 2012. Microsoft trekt zijn handen er vanaf, maar de businessapplicatie is wel nog te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om alles te laten zoals het is en te blijven werken in AX 2012. Toch is de impact van het aflopende support iets wat niet te verwaarlozen is. Op den duur gaat het ongetwijfeld voor problemen zorgen. Wat ons betreft is er daarom een beter plan: overgaan op de opvolger Dynamics 365. Waarom wij dit vinden en wat de precieze impact is van het aflopend support, leggen we je uit in deze blog. 

23 november 2022   |   Publicatie   |   Door: Niels Vringer

Deel

Transitie naar Dynamics 365 illustratie

Bij de status quo blijven

Op verschillende manieren heeft het aflopende support van AX 2012 impact op jouw business. Ten eerste is er natuurlijk geen support meer voor de applicatie. Doen zich onverhoopt problemen voor, dan is het aan jou om dit op te lossen. Ten tweede worden patches niet meer uitgevoerd en komen er geen nieuwe updates. Dit betekent dat je werkt met verouderde technieken en vanzelf tegen problemen aanloopt. Als dit je nog niet over de streep heeft getrokken om naar opvolger Dynamics 365 te kijken, is het wellicht het beveiligingsaspect wel. Ook beveiligingsupdates blijven uit. Met alle gegevens die in de businessapplicatie worden bewaard, maakt dit je kwetsbaar voor kwaadwillenden. Anders gezegd, je kunt bij de status quo blijven en vasthouden aan AX 2012. Maar het is verre van ideaal en wat ons betreft onwenselijk voor een betrouwbare bedrijfsvoering.

Dynamics365 screens

Voorbereide transitie   

Wat dan wel? Voor een betrouwbare bedrijfsvoering is het wenselijk om te werken in een businessapplicatie die up-to-date is en je nieuwe mogelijkheden biedt. Zoals Dynamics 365. Het aflopen van het verlengde support op AX 2012 is an sich natuurlijk de perfecte reden én het ideale moment om hiernaar over te stappen. Beter nu overgaan dan wachten tot er nood aan de man is en het snel en gehaast moet, toch? Nu heb je namelijk nog de ruimte om stil te staan bij je huidige applicatieomgeving. Om inzichtelijk te maken wat goed is en voortgezet kan worden op een nieuw platform. Of juist wat niet. Deze voorbereiding is essentieel om nog meer uit je systeem te gaan halen. Daarom noemen wij het geen overstap, maar een transitie naar Dynamics 365. Door hier tijd in te investeren, levert het je nóg meer op.

De voedingsbodem voor innovatie

Wat levert het dan precies op? Naast dat je op een nieuw platform wel support krijgt, geeft een transitie naar Dynamics 365 je business meer innovatiekracht. In tegenstelling tot AX 2012 is Dynamics 365 een cloudgebaseerd platform. Dit maakt dat je – naast alle voordelen die de cloud biedt – gebruik kunt maken van andere applicaties op het platform, waaronder alle Power Platform-applicaties van Microsoft. Datagedreven werken en het vaststellen van trends in jouw data, worden hierdoor realiteit. Deze inzichten zijn de voedingsbodem voor innovatie. Waardevolle data komt in Dynamics 365 namelijk in één klik boven water, waardoor medewerkers weloverwogen inspelen op businesskansen. Of juist niet. En dat maakt het platform voor medewerkers ook een stuk makkelijker en leuker om mee te werken.

Samen in het onbekende stappen

De transitie naar Dynamics 365 vergt misschien wat voorbereiding, maar het levert je veel op. Dat is het absoluut waard, want het gaat om het hart van je organisatie. Een transitie naar een nieuw, up-to-date ERP-platform, biedt jouw business veel meer dan wanneer je blijft vasthouden aan AX 2012. We snappen dat dit wellicht voelt als in het onbekende stappen. Daarom zijn wij er voor je. Want voor ons is Dynamics 365 een bekende wereld, die we graag aan je laten zien. We nemen je bij de hand om dit moment aan te grijpen en goede veranderingen door te voeren die jouw business vooruithelpen. Ga je mee?

Benieuwd hoe we zo’n transitietraject aangaan en hoe we je meenemen in de overstap naar Dynamics 365? We schreven er een uitgebreid whitepaper over.