Digitale transformatie: Zet de medewerkers centraal

Wie van een digitale transformatie een succes wil maken, moet ervoor zorgen dat de medewerkers centraal staan. Zij moeten immers met de technologie gaan werken. In hoeverre betrekken organisaties hun medewerkers in de digitale transformatie? En waar liggen verbeterpunten?

In dit artikel met infographic geven we inzicht in de wensen van medewerkers met betrekking tot digitale transformatie, vertellen we over de medewerker van de toekomst en geven we inzicht in redenen om te automatiseren.

1 november 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion MBS

Deel

MBS infographic 3 IT onderzoek

Slechts helft IT-beslissers kent wensen van werknemers wat betreft digitale transformatie

Bijna vier op de tien zijn bang dat werknemers vertrekken vanwege gebrek aan automatisering

70 procent van de IT-beslissers stelt dat de mate van digitalisering invloed heeft op de werknemerstevredenheid binnen een organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS, uitgevoerd onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken. Desondanks weet slechts een kleine meerderheid (55%) wat de wensen zijn van de medewerkers als het gaat om digitale transformatie.

Kansen voor automatisering

Meer dan de helft van de IT-beslissers (56%) geeft aan dat werknemers onnodig veel bezig zijn met taken die ook geautomatiseerd kunnen worden. 36 procent verwacht zelfs dat werknemers de organisatie verlaten wanneer processen onvoldoende geautomatiseerd zijn.

Download

Infographic: Digitale transformatie; zet de medewerkers centraal

Verschillende wensen op de werkvloer

Bijna de helft van de IT-beslissers (47%) stelt dat op het gebied van applicaties de wensen van de medewerkers jonger dan 35 jaar afwijken van die van medewerkers ouder dan 35 jaar. Bovendien vinden drie op de tien (28%) IT-beslissers dat de huidige cloudoplossing van de organisatie niet voldoet aan de verwachtingen van medewerkers jonger dan 35 jaar. Met name de IT-beslissers onder de 40 jaar (31%) zien dit als een probleem. IT-beslissers boven de 60 jaar (18%) geven dit minder vaak aan.

MBS infographic: medewerker van de toekomst, andere digitaliseringswensen

Klik hier voor de infographic met meer informatie.

Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Conclusion MBS onder ruim 1.000 Nederlandse werkenden. De respondenten zijn (mede-)beslissend en/of eindverantwoordelijk op het gebied van IT bij een organisatie met minimaal 100 medewerkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Dynamics 365?

Neem contact op, we gaan graag in gesprek.

Jan-Douwe Jilderda

Jan-Douwe Jilderda

Directeur