Retail, Voedsel & Agri

Van ketenpartner tot klant: samenwerken voor veilig, verantwoord en persoonlijk voedsel.

Retail, Food & Agri market

Samen voor het voedsel van morgen

Veilig en verantwoord voedsel dat aansluit op de persoonlijke behoefte van de klant, daar draait het om in food retail, food en agri. Om dat te realiseren moet IT weerbaar, wendbaar en onderscheidend zijn. Daarbij werken IT, productie, logistiek, verkoop, en de andere onderdelen van je bedrijf, maximaal samen aan het realiseren van de gedeelde doelstellingen en prioriteiten. We wijzen je graag op de kansen, reiken bewezen aanpakken en technologisch slimme routes en oplossingen aan en helpen je bij de implementatie en beheer van deze oplossingen. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen en daarna. Zo werken we samen aan het voedsel van morgen.

Weerbaarheid voor continuïteit

Productie, logistiek en verkoop vormen het kritische hart van je onderneming. Je wil dat je belangrijke bedrijfsprocessen en systemen te allen tijde beschermd en beschikbaar zijn. Dit vraagt om een robuuste en veilige combinatie van infrastructuur, systemen en manier van werken. Maar wat als je IT landschap hiervoor te complex is geworden, te oud of te kwetsbaar? Wij helpen je om je IT-landschap te versimpelen en te verstevigen. Bijvoorbeeld door de migratie naar cloud en volwassen platforms als ERP. Of we maken gebruik van slimme ontwikkelplatformen als Lowcode. Dit alles doen we op basis van ruime ervaring met bedrijfs- en maatschappij kritische processen, systemen en assets. Zowel in productie en logistiek (OT) als in de verkoop of back office afdelingen (IT). Indien gewenst zelfs 24/7: ‘Nachtrust als een Service’.

Veilig werken bij biofarmaceutisch bedrijf - KWD ResultaatmanagementProduct Lifecycle Management - KWD ResultaatmanagementEen nieuw ERP systeem, het blijft toch mensenwerk - KWDR&D support transition - KWDMaître Paul spaart herinvestering uit dankzij myBrand Private CloudMigratie naar SAP PO maakt Aviko klaar voor toekomstige integratievraagstukken - myBrandSligro gaat voor nieuwe SAP Retail-omgevingCompass Group Nederland verdiept samenwerking met myBrand om te innoveren

Weerbaarheid en samenwerking door de hele voedselketen

De afgelopen jaren zijn bedrijven steeds afhankelijker geworden van de partners in het ecosysteem en de keten waarin ze opereren. Daarmee is goede samenwerking een cruciaal fenomeen geworden en bepalend voor de continuïteit en performance van je bedrijf. Hoe werk je optimaal en veilig samen? We helpen je de weerbaarheid in de keten te vergroten en samenwerking te optimaliseren. Denk hierbij aan slimme software robots (RPA) of software platformen (Low code) die de kans op fouten verkleint en de doorlooptijd versnelt. Of de toepassing van block chain-oplossingen in de hele keten. Maar ook best practices in het optimaliseren van processen en organisatie met Lean en Agile gebaseerde aanpakken.

Programma SEPA - KWD ResultaatmanagementOvername Heineken GroothandelmyBrand ondersteunt Pure Ingredients met OutSystems-applicatiesDigitalisering en digitale transformatie in de voedselketen

Mensen en organisatie als fundament

Zoals bij elke grote verandering zijn de cultuur en mensen doorslaggevend voor succes. Dit geldt zeker voor de Food, Agri en Food Retail markt waarin de mensen nog steeds het verschil maken. Maar hoe worden je organisatie en je medewerkers ‘digital Savvy? Welke cultuurveranderingen zijn daarvoor noodzakelijk, welk leiderschap hoort hierbij? En wat betekent dit voor je bestaande personeelsbestand? Wij ondersteunen je te transformeren naar een digitale organisatie, met noodzakelijke cultuurveranderingen en leiderschap als fundament voor succes. Ook bieden we slimme digitale leer- en veranderoplossingen, waarbij we samen de Employee Journey doorlopen en middels Design Thinking komen tot gezamenlijke oplossingen. Samen zorgen we voor concrete resultaten die er toe doen!

De juiste informatie voor sturing, productie en verkoop

In deze dynamische tijd wil je snel kunnen inspelen op veranderingen. Te laat beslissen of beslissen op basis van verkeerde of te weinig informatie kan enorme impact hebben op de productie, logistiek en verkoop in je bedrijf. Waarschijnlijk heb je alle data wel, maar hoe krijg je deze uit de systemen, creëer je samenhang en haal je er de juiste waarde uit? Ofwel, hoe word je een meer data en inzicht gedreven organisatie?

Bij Conclusion helpen wij deze vragen te beantwoorden en oplossingen te implementeren. Uitgaande van de overall performance van je bedrijf bedenken we samen de juiste oplossing op basis van bewezen aanpakken en vertrouwde technologie. We kunnen systemen integreren en koppelen zodat je de juiste data beschikbaar krijgt. Ook helpen we je bij het interpreteren en omzetten ervan in waardevolle informatie en inzichten. Voor optimale sturing van je productie, je logistiek en je verkoop. 

Ketenregie plannen vanuit magazijn

De klant centraal en innovaties in goede banen

Niet langer staat je product maar de klant centraal. De klant verwacht dat je producten en services aansluiten op de persoonlijke behoefte. Dit betekent - vaak - een enorme transformatie voor de manier van werken, je organisatie, je medewerkers, maar ook de technologie die dit alles ondersteunt. We helpen om meer waarde uit je data te halen in combinatie met slimme oplossingen en nieuwe digitale services te ontwikkelen die complementair zijn aan je producten en diensten. Maar voor dat we dat doen, kijken we eerst wat je business drijft, wat de belangrijkste trends zijn en wat jouw klant wil.

We gebruiken hiervoor bewezen aanpakken als Design Thinking en Service Design, ondersteund vanuit onze ruime ervaring en best practices. We werken toe naar een Minimum Viable Product (MVP) en Service Blueprint, waarbij productie en verkoop nauw betrokken worden. Desgewenst helpen we bij het verder ontwikkelen en naar productie brengen en beheren. Hiervoor gebruiken we beproefde aanpakken en ontwikkelmethoden, zoals maatwerk UI/UX als ook Low code. We helpen je de klant weer centraal te stellen en innovaties in goede banen te leiden.

Verantwoord produceren, transporteren en verkopen

Hoe ga je om met de harde eisen en voorwaarden op het gebied van stikstofgebruik, CO2-uitstoot, energieconsumptie, afval en daarmee de individuele en gedeelde impact op de omgeving en de maatschappij? Meer dan ooit is verantwoord produceren en transporteren voorwaardelijk voor de besturing en voortbestaan van bedrijven en de hele keten. Bij Conclusion helpen we je deze voorwaarden in je voordeel te gebruiken en onderscheidend te zijn in je producten en services. Het ontsluiten en op de juiste manier koppelen van data uit je assets is daarvan een voorbeeld. Ook zetten we onze kennis en ervaring op het gebied van Industrie 4.0 in, gecombineerd met kennis van je markt. Samen bedenken we slimme oplossingen die je helpen je impact op de maatschappij te verkleinen en je concurrentievoordeel te vergroten.

Wendbaarheid voor groei

Bedrijven die hun onderscheidend vermogen willen vergroten, zoeken ruimte voor het verkennen van nieuwe technologieën. Dat vraagt om systemen die daar klaar voor zijn: bruikbaar én betrouwbaar. Vaak betekent dat het afscheid van je legacy, het versimpelen van je IT-landschap, het integreren van IT- en OT landschappen en migratie naar de cloud. Dit versnelt en verbetert je kritische processen terwijl jij handen vrij hebt voor het starten of experimenteren met nieuwe business. We onderzoeken en introduceren nieuwe aanpakken als Agile werken en DevOps. We helpen je in je keuze laten doen of zelf doen. Op basis van onze ruime ervaring migreren we “oude” IT omgevingen naar een toekomstgericht modern IT landschap op basis van bewezen aanpakken (zoals 6R) en ruime ervaring in Cloud en DevOps. Dit onder het motto: “Goodbye legacy, hello future”. Wij ontzorgen onze klanten door de bestaande IT omgeving geheel of gedeeltelijk over te nemen, te vernieuwen en te beheren. Hierdoor worden onze klanten meer wendbaar en ontstaat meer ruimte voor groei. 

Met deze oplossingen helpen we je graag verder

Ondersteuning van de versnelling van data-ontsluiting uit bestaande systemen.
De digitale beleving van je klant verbeteren door het initiëren of versterken van de e-commerce van je organisatie.
Data en digital krijgen een rol naast bestaande producten in de (financiële) performance van je organisatie.
Versimpelen van het IT-landschap en afbouwen van legacy.
Een flexibeler infrastructuur en migratie naar de cloud. Dit doe je via platforms of software (SaaS).
Optimalisatie van de integratie van IT en OT via cloud, applicatiemanagement en DevOps.
Optimaliseren van operationele processen met behulp van toepassingen van vandaag: IoT, Industry 4.0, RPA, Low Code.
Een nóg professioneler projectmanagement binnen je organisatie, waarbij we agile werk- en besluitvormingsprocessen stimuleren.
Je medewerkers ondersteunen we in hun ontwikkeling. We stimuleren hun eagerness om met de organisatie mee te gaan in wat voor hen onbekend en niet vertrouwd is. Denk hierbij aan Learning Lean en Design Thinking.

Conclusion in Retail, Voedsel & Agri

Groei en innovatie voor supermarkt Coop door complete data migratie

Coop migreert: voor groei, innovatie en slagkracht

Om te zorgen dat groei, innovatie en slagkracht toch de ruimte krijgen, besloot supermarkt Coop tot een complete migratie naar SAP HANA-database-technologie en de implementatie van SAP Customer Activity Repository (CAR). Conclusion-label myBrand voerde de migratie uit.

Met wie we trots samenwerken

Groei en innovatie voor supermarkt Coop door complete data migratie
Sligro
logo CRV
Corporate logo Royal FloraHolland
Campina logo
Nutreco

Benieuwd naar jouw brug naar de toekomst?

Richard Jacobs

Richard Jacobs

Directeur Retail, Voedsel & Agri
rjacobs@conclusion.nl