Met condition monitoring & predictive maintenance helpt ERIKS de uitval van machines en productie voorkomen

Just in time onderhoud plegen voorkomt dat een machine of zelfs het gehele productieproces uitvalt. Conclusion Low Code Company ontwikkelde samen met AMIS voor ERIKS een onderscheidend IoT platform waarop zij, onafhankelijk van het soort machine of leverancier, producten kan aansluiten en monitoren. Lees verder hoe ERIKS de uitval van machines en productie helpt voorkomen.

Klant

ERIKS

ERIKS

Markt

Industrie

Thema

Emerging technologies

Publicatiedatum

11 december 2020

Klant case ERIKS: Hoe ERIKS de uitval van machines en productie helpt voorkomen met Mendix

Dit platform ondersteunt alles. Conclusion helpt ons met het opzetten van een onafhankelijk platform. Wij hebben een heel breed assortiment en veel onderdelen die in multi-brand machines nodig zijn. Zowel eigen ERIKS merken, als de bekende andere merken zitten in ons assortiment.

Tim Noordhoek

CTO - ERIKS Digital

Tim Noordhoek, CTO Eriks Digital

Een overzichtelijk data dashboard

ERIKS levert ruim 900.000 verschillende technische producten aan 200.000 klanten wereldwijd met een uitgebreid programma voor onderhoud en reparaties. Als uitbreiding van het serviceaanbod in de digitale transformatie van ERIKS zorgt het IoT platform voor het voortijdig opsporen van storingen van producten. Zo verlagen we het Total Cost of Ownership en verhogen we de veiligheid.

Conclusion Connect maakte voor ERIKS een EDGE-oplossing. Conclusion Low Code Company zorgde ervoor dat de data uit de AZURE Cloud op een dashboard te zien is. Deze oplossing wordt aan de klanten van ERIKS beschikbaar gesteld voor ‘condition monitoring en predictive maintenance’.

jonny caspari 1je5j4aN2RI unsplash 111958198480

Onderhoud of uitval voorspellen

Een klant met grote graafmachines wilde beter kunnen voorspellen wanneer onderhoud of uitval te verwachten is. Het dashboard dat wij samen met ERIKS ontwikkelden geeft inzicht in de data van sensoren van ERIKS. Deze sensoren meten het niveau van het smeermiddel zodat er continu zicht is op de status van de machine, tijdig onderhoud verricht kan worden met minder downtime als gevolg.

Totaaloplossing met één dashboard

Bijzonder aan het platform is dat er zowel eigen ERIKS merken als multi-brand machines op aangesloten kunnen worden. Het is een totaaloplossing met één dashboard voor de gehele fabriek en onafhankelijk van productleveranciers. Hier kunnen krachtige componenten toegevoegd worden, zoals analyses en algoritmes, zonder dat dit effect heeft op de rest van de keten.

ERIKS krijgt met het dashboard inzicht in het functioneren van elektromotoren. Grafieken en dashboards geven afwijkingen weer, waarop vervolgens geanticipeerd kan worden. Hiermee kan ERIKS voorspellend onderhoud plegen op onderdelen die er op dat moment behoefte aan hebben.

Meer weten over deze applicatie?

  • En wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?
  • óf wil je meer weten over werken bij Low Code Company?

Bekijk meer cases

0169 111959069878

Fleetmanagement platform in Mendix

Mendix vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures beschikbaar.

Met wie we trots samenwerken

ERIKS
Bolier logo
Loodswezen logo
Man logo png
Albron logo
Corporate logo Royal FloraHolland
ssh& hier wonen studenten logo
Mitros logo met witte achtergrond
makro
Van Tilburg-Bastianen Groep logo
Cosun Beet Company logo

Benieuwd wat Conclusion Low Code Company voor jouw business kan betekenen?

Er is meer mogelijk dan je denkt.

Daniëlle Graat

Daniëlle Graat

Directeur
dgraat@conclusion.nl