Werken aan de basis van de nieuwe Furore HiX-toolbox

Stagiairs aan het woord

5 juli 2019   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Maikel en Steyn

Sinds zes maanden werken Steyn Kahrel en Maikel Sing bij Furore fulltime aan hun onderzoeksstage. En dat is niet hun enige overeenkomst. Ze volgden dezelfde bachelorstudie Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam en kozen daarna voor de master Medical Informatics. Bij Furore werken ze beiden aan de nieuwe HiX-toolbox voor ziekenhuizen, waarvoor ze elk een eigen tool ontwikkelen. Nieuwsgierig naar hun vorderingen en hoe het is om bij Furore stage te lopen? De studenten schuiven graag aan tafel om het te vertellen. Beiden met het welbekende rode Furore-aantekenboekje.

Wat is de Furore HiX-toolbox en welke tool neem jij voor je rekening?

Maikel: “De Furore HiX-toolbox helpt ziekenhuizen effectiever inzichten te halen uit hun database. Ik ontwikkel samen met de technische expert van Furore de Autorisatiescan-tool, waarmee je kunt bepalen hoe onder andere de autorisaties zijn ingesteld en of een persoon terecht toegang heeft tot bepaalde patiëntgegevens. De tool is een proactief hulpstuk voor een correcte uitvoering van de AVG. Ik heb de tool inmiddels bij drie verschillende ziekenhuizen getest, en deze werd in alle gevallen door de functioneel beheerders als heel praktisch beoordeeld.”

Steyn: “Ik werk aan een tool voor kwaliteitscontrole van de Basisgegevensset Zorg (BgZ). Dit betreft een minimale set van patiëntgegevens die voor alle specialisten uit het zorgpad belangrijk zijn, zoals naam, geboortedatum, maar ook informatie over allergieën, medicatie en alcoholgebruik. BgZ is ontwikkeld door het overheidsprogramma ‘Registratie aan de bron’ en is bedoeld om patiëntgegevens beter uitwisselbaar te maken. Ziekenhuizen zijn er nu druk mee bezig om daar vorm aan te geven. Vaak blijkt het moeilijk te bepalen of alle gewenste gegevens aanwezig zijn en zijn er veel handmatige handelingen nodig. Dat kan zomaar twee weken duren, terwijl de tool in één dag een overzicht genereert van welke data al in orde zijn en welke aandachtspunten nog openstaan.”

Wat is tot dusver je grootste uitdaging?

Maikel: “Het is een uitdaging op zich om HiX goed te begrijpen, maar gelukkig is er veel expertise aanwezig bij Furore. We hebben ook veel tijd besteed aan de visuele rapportage, waardoor de gebruikers direct zien waar het aan ontbreekt.”

Steyn: “Mijn tool draait op basis van informatie uit een enorme ChipSoft-database. Het was een uitdaging om te vinden waar alle data precies staan en hoe deze samenhangen.”

Wat hoop je aan het eind van je stage bereikt te hebben?

Maikel: “Ik wil natuurlijk een goedwerkende autorisatiescan opleveren, die klaar is voor gebruik. Daarnaast hebben Steyn en ik deze week een sollicitatiegesprek om vanaf september verder voor Furore aan de slag te gaan. Dus ik hoop dat er na de stage nog veel andere mooie klussen volgen.”

Steyn: “Bij het tekenen van mijn stagecontract werd al aangegeven dat de stage eigenlijk een grote sollicitatieprocedure is. Ik zou graag doorgaan met het verder ontwikkelen van ‘mijn’ tool en het toepassen van machine learning.”

Wat vind je van Furore als stagebedrijf?

Maikel: “Het is een hele fijne stageplek. Vanaf het begin word je betrokken bij het bedrijf en aangemoedigd om deel te nemen aan kwartaalbesprekingen en cursussen. Iedereen die je aanspreekt, is bereid om te helpen.”

Steyn: “Ik krijg ondersteuning van verschillende mensen, voor zowel de techniek en de klantcontacten, als voor het inhoudelijke deel van mijn scriptie. Maar eigenlijk voelt het alsof het hele bedrijf je begeleider is.”

Waarom zou je Furore als stagebedrijf aanbevelen bij andere studenten?

Maikel: “Onze opleiding is erg onderzoeksgericht en dat maakt de stap naar een commercieel bedrijf best groot. Furore is door de kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding een goede keuze om in te stromen.”

Steyn: “Veel Furore-collega’s hebben dezelfde opleiding gedaan als wij en hebben dus een vergelijkbaar traject doorlopen. Zij weten wat er van je verwacht wordt vanuit de studie, maar ook vanuit Furore. Dat is een mooie combinatie.”

Bovenstaande tekst is afkomstig uit Read.me47. De tekst is te vinden op pagina 9. De hele Read.me lezen? U downloadt hem via de knop hieronder. 

Download

Download Read.me47 Zomer 2019