Stagiaire Laura aan het woord

Laura Keemink is student Medical Informatics en startte in december haar afstudeerstage bij Furore. Gelukkig had ze haar observaties in het ziekenhuis nét afgerond toen de coronacrisis om de hoek kwam kijken. Laura neemt ons mee in haar stageopdracht, de impact van de crisis en de afronding van haar stage. 

24 juni 2020   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Stage Laura
Kun je kort vertellen wat jouw stageopdracht inhoudt?

Tijdens mijn stage heb ik bekeken hoe medicatiesystemen in het ziekenhuis worden gebruikt en welke verbeteringen in zowel het systeem als het gebruik ervan kunnen bijdragen aan de medicatieveiligheid. Ik heb daarvoor bij verschillende ziekenhuizen mee mogen kijken in de apotheek en op de verpleegafdelingen. 

Welke impact heeft de coronacrisis op jouw stage gehad?

Toen de coronacrisis begon had ik gelukkig mijn observaties in het ziekenhuis al afgerond. Ik kon hierna alleen niet meer in gesprek met ziekenhuismedewerkers over deze observaties, omdat zij zich logischerwijs volledig op de patiëntenzorg moesten focussen. Hierdoor heb ik mijn onderzoek een beetje moeten omgooien. Gelukkig kon ik hierbij een beroep doen op de kennis en ervaring van mijn collega’s om toch bepaalde informatie te verkrijgen. 

Kun je iets zeggen over de afronding van jouw stage en jouw afstuderen? 

Ik heb mijn scriptie ingeleverd en ga die komende vrijdag verdedigen. Als dit goed gaat, ben ik daarna afgestudeerd! Ik zal de ziekenhuizen waar ik mijn onderzoek heb uitgevoerd voorzien van een samenvatting van de resultaten en de adviezen die daar voor hen specifiek uit voortkomen. 

Hoe kijk je terug op jouw stage?

Ik kijk terug op een leerzame periode waarin ik de kans heb gekregen om een stageopdracht uit te voeren die past bij mijn interesses. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en vond het fijn dat we ook tijdens de coronacrisis nog op afstand contact met elkaar konden houden.
 

En nu? Weet je al wat je gaat doen na jouw stage? 

Hopelijk aan de slag bij Furore! Ik heb tijdens mijn stage kunnen ervaren hoe het is om bij Furore te werken en een beetje kunnen meekijken met de werkzaamheden die mijn collega’s uitvoeren en kan mij daar goed in vinden. Ik voel me echt “thuis” bij Furore;  de werfsfeer is professioneel en ongedwongen. Veel van mijn collega’s hebben jarenlange ervaring en zeer veel Zorg-ICT kennis, die op regelmatige basis wordt gedeeld. Dat vind ik echt ontzettend fijn en inspirerend! 

Meer weten over stage lopen bij Furore?

Neem contact op met Chantal

Furore collega Chantal van der Reep

Chantal van der Reep

HR manager
career@furore.com