Spaarne Gasthuis (voorheen Spaarne Ziekenhuis)

Het Spaarne Ziekenhuis is het eerste Epic-ziekenhuis in Nederland en is al sinds 2008 live met Epic. In maart 2015 is het Spaarne Ziekenhuis (juridisch) gefuseerd met het Kennemer Gasthuis en gaan ze samen verder onder de naam Spaarne Gasthuis. Ook het voormalige Kennemer Gasthuis werkt sindsdien met Epic. Direct vanaf de livegang in 2008 is het Spaarne Ziekenhuis bezig met het continu optimaliseren van de werkprocessen in Epic. Furore is ingeschakeld om te ondersteunen bij het optimaliseren van de werkprocessen rondom diabetespatiënten.

13 december 2015   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Furore Conclusion sfeerbeeld logo
Diabetes Mellitus project

Nannette Huizenga (internist) heeft een ontwerp geschreven op basis van de huidige en gewenste werkprocessen rondom de diabeteszorg, rekening houdend met de e-diabetes kernset van Nictiz. Deze kernset is ontwikkeld op basis van de zorgstandaard van de Nederlandse Diabetes Federatie. Huisartsen in Nederland zijn verplicht om volgens de e-Diabetes kernset te registeren en aan te leveren. De verwachting van de internisten in het Spaarne Gasthuis is dat dit in de nabije toekomst ook voor ziekenhuizen verplicht wordt. Om die reden wilden zij de werkprocessen en documentatie in het ziekenhuis alvast laten aansluiten op de kernset.

Furore heeft in samenwerking met functionele applicatiecoördinatoren van het InPatient en Ambulatory team van het Spaarne Ziekenhuis de verdere analyse en bouw van het Diabetes Mellitus project uitgevoerd, waarbij het ontwerp van Nannette Huizenga omgezet is in een werkproces in Epic. Furore heeft daarbij gebruikgemaakt van onder andere SmartForms en M-code formules om aan de eisen van de e-Diabetes kernset te voldoen. Hiermee is het Spaarne Gasthuis het eerste ziekenhuis dat klaar is om direct aan te sluiten op de e-Diabetes kernset, wanneer deze beschikbaar of verplicht wordt voor ziekenhuizen.