Rondetafelgesprek digitale gegevensuitwisseling en de Wegiz

Donderdag 28 april organiseren Conclusion, D&A en Furore, exclusief voor directeuren en bestuurders, een rondetafelgesprek over digitale gegevensuitwisseling en de Wegiz. Onder leiding van oud-minister voor medische zorg en sport Bruno Bruins gaan verschillende tafelgasten met elkaar in gesprek over wat de Wegiz voor ziekenhuizen gaat betekenen.

30 maart 2022   |   Evenement   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Furore laptop arts

Zorginstellingen en koepels hebben in 2018 de overheid gevraagd om meer regie te nemen op elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Deze regie krijgt nu vorm in de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (Wegiz).  

Op 28 april gaan verschillende tafelgasten onder leiding van oud-minster Bruno Bruins met elkaar in gesprek over wat de Wegiz gaat betekenen voor ziekenhuizen. Waarom is digitale gegevensuitwisseling ook een bestuurlijk thema? Wat is de impact op het ziekenhuis, het bestuur, de artsen en behandelaren? En hoe gaat de Wegiz helpen om elektronische gegevensuitwisseling in de zorg verder te brengen?

Programma

28 APRIL | 16:30 - 20:00 | AMERSFOORT, HET OUDE MAGAZIJN

16:30 - 17:00 Ontvangst
17:00 - 17:30 Introductie over de Wegiz door Ruud Lucas, Projectleider Werken aan Wegiz bij Nictiz
17:30 - 19:00 Rondetafelgesprek onder leiding van Bruno Bruins, Raad van State, voormalig minister van volksgezondheid.
Tafelgasten zijn onder andere Iris Verberk (Bestuurslid Informatiebeleid FMS en CMIO Maasstad ziekenhuis), Hans Schoo (Raad van Bestuur) en Mark van der Velden (CIO) Rijnstate, Marc Hendriks (Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland), Arthur Notermans (Raad van Bestuur Espria), Simon Vermeer (CIO Erasmus MC), Leonique Niessen (Directeur Nictiz), Tjeerd van Rees Vellinga (CMIO en psychiater GGZ NHN).
19:00 - 20:00 Buffet 

Doelgroep 

Doelgroep voor deze bijeenkomst is: bestuurders, CMIO’s, CNIO’s, CIO’s en eindverantwoordelijken voor informatiemanagement en ICT, zorgmanagers met een verantwoordelijkheid voor regionale samenwerking. Toegang is alleen voor deze doelgroep, er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

Aanmelden

Behoor je tot bovenstaande doelgroep en wil je er 28 april ook bij zijn? Laat dan jouw gegevens achter op het formulier hieronder. 

Aanmeldformulier rondetafel Wegis