Medical Intelligence Initiatief

De afgelopen jaren zijn de meeste ziekenhuizen druk bezig geweest met het invoeren van een nieuw, breed toepasbaar ziekenhuisinformatiesysteem. Nu dit proces voor velen bijna is afgerond, is het tijd voor de volgende stap van het informatiseringproces; het omzetten van data naar bruikbare informatie voor verbetering en optimalisatie van het zorgproces en onderzoek.

20 februari 2015   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Furore Conclusion sfeerbeeld logo

Data uit het zorgproces zijn op meerdere manieren te ontsluiten. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Leids Universitair Medisch Centrum en Furore zijn het initiatief Medical Intelligence gestart om hun kennis op dit gebied te bundelen. Onze missie is:

Het uitwisselen van oplossingen en ervaringen ten behoeve van het verzamelen en ontsluiten van klinische gegevens, voor stuurinformatie en wetenschappelijk onderzoek.

Door te werken aan een generieke architectuur is het hergebruiken en uitwisselen van onderdelen mogelijk. Doordat data niet meer voor ieder onderzoek opnieuw ontsloten hoeven te worden, kan dit sneller en tegen lagere kosten. Daarnaast maakt het data-uitwisseling tussen ziekenhuizen mogelijk en zijn onderzoekgegevens aan elkaar te koppelen.

Deze kennis willen wij graag met andere ziekenhuizen en zorginstellingen delen. Daarom stellen wij onze architectuurprincipes beschikbaar op deze site. Graag nodigen wij u uit ook uw kennis op deze site te delen, zodat we samen kunnen werken aan het sneller ontsluiten van medische gegevens.

Kijk hier wat de voordelen zijn van deelnemen aan het MI-initiatief: