Interview Yvonne Goorman
8 januari 2019 | Nieuws | Door: Furore Conclusion
Deel
Met een achtergrond als bedrijfseconoom was de keuze van Yvonne Goorman om voor een organisatie in de Zorg & ICT te gaan werken niet de meest logische. Toch koos ze bijna twaalf jaar geleden voor een functie als projectleider/adviseur bij Furore. Inmiddels is Yvonne directeur en heeft ze na het vertrek van Rob Mulders eind 2018 de leiding volledig op zich genomen. Ze ziet de toekomst van Furore onder de vlag van Conclusion rooskleurig tegemoet: “We kunnen een nog bredere propositie richting de zorgmarkt bieden. Daaraan is behoefte bij onze klanten.”
Elke dag trots
Yvonne koos na haar studie Bedrijfseconomie bewust voor de zorgsector. “Ik startte mijn carrière bij bloedbank Sanquin, waar ik als projectmanager betrokken was bij uiteenlopende technische projecten. Voor mij was de overstap naar Furore een mooie vervolgstap. Deze partij combineert advies met praktische technische uitvoering; voor mij een perfecte match.” Het leukste aan Furore vindt Yvonne de mensen. “Bijna iedereen binnen Furore heeft een bewuste keuze gemaakt voor de zorg-ICT. Dit zorgt voor een bevlogenheid waar ik elke dag trots op ben.”
Kennisuitwisseling
Wat ziet Yvonne als grootste uitdaging voor Furore onder de Conclusion-vlag? Ze denkt even na. “Ik zie eigenlijk bijna alleen voordelen, maar wellicht moeten we eraan werken dat we onze eigen cultuur en specialisaties behouden. Verder denk ik dat onze klanten - en die van Conclusion - vooral profiteren van de samenwerking tussen Furore en de andere werkmaatschappijen binnen Conclusion. Door dienstverlening te koppelen en kennis te delen, kunnen we nog meer diensten en oplossingen bieden. Denk bijvoorbeeld aan de gecombineerde kennis van EPD’s en ERP-systemen. Dit werkt ook de andere kant op: onze medewerkers kunnen hun vak beter uitoefenen door kennisuitwisseling met Conclusion-collega’s.”
Basis goed geregeld
Het ontsluiten van gegevens, bijvoorbeeld voor het aanleveren van kwaliteitsdata voor zorgprocessen, is volgens Yvonne een van de grootste huidige uitdagingen in de zorgsector. “Er zal ook steeds meer software komen voor beslissingsondersteuning. De afgelopen jaren zijn veel ziekenhuizen druk geweest met het op orde krijgen van de basis en digitalisering. Dit was ook nodig in verband met de steeds grotere complexiteit en omvang van de zorgvraag. IT is in deze een oplossing, maar ook juist de reden dat de complexiteit en kosten voor projecten hoger worden. Er is immers meer mogelijk door de toepassing van technologie. In veel organisaties is de basis goed geregeld en zijn grote stappen gezet op het vlak van efficiëntie en proceskwaliteit. De visie is echter nog niet overal op orde en er is nog veel te winnen als het gaat om roadmaps, bijvoorbeeld waar een ziekenhuis zich de komende jaren in wil ontwikkelen op technisch vlak. Furore en Conclusion kunnen daar een rol in spelen.”
Opkomst van persoonlijke gezondheidsomgevingen
Een andere ontwikkeling met grote gevolgen is volgens Yvonne de opkomst van persoonlijke gezondheidsomgevingen. “De patiënt komt hierdoor steeds meer in de regisseursstoel te zitten en krijgt de regie over zijn of haar eigen gezondheid. Je ziet steeds nieuwe digitale zelfmanagement-tools op de markt komen. De rol van zorgverleners verandert hierdoor in een rap tempo. Stilzitten is geen optie. De specialisatie van Furore in care en cure en onze pragmatische instelling om ‘gewoon dingen te bouwen waar klanten snel mee aan de slag kunnen’ past daar perfect bij. We willen oplossingen leveren bij Furore en zullen dat ook onder de nieuwe vlag blijven doen.”