Furore's nieuwste dataspecialisten aan het woord

Een korte Q&A over hun startperiode

24 januari 2022   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Furore collega's tijdens de Furoredag 2021

Bij Furore werken zo'n 25 collega's in het datateam. In dit snelgroeiende team werken o.a. data-developers, modelleurs en BI-specialisten. Samen helpen ze onze klanten in uitdagende opdrachten op het gebied van datawarehousing, gegevensuitwisseling en business intelligence. 
De drie nieuwste aanwinsten in dit team zijn Marieke Span, Nathalie Nikodym, en Yvette van der Haas, allen gestart als BI-specialist. Marieke kwam bij Furore terecht vanuit de master Technische Geneeskunde, en Yvette vanuit de master Data Science. Nathalie deed haar afstudeerstage bij Furore en bleef na afronding van de master Medical Intelligence bij Furore hangen vanwege haar positieve ervaring. De dames vertellen meer over hun beginfase bij Furore, hun huidige werkzaamheden en droom voor de toekomst. 

Kun je iets vertellen over de werksfeer en cultuur bij Furore? 

Nathalie: “Ik loop al een tijdje rond bij Furore vanwege mijn stage rondom de automatisering van aanleveringen aan kwaliteitsregistraties. Wat mij positief verraste was de gezellige maar ook professionele houding van mijn collega's. Er werken hier gedreven en slimme mensen waar ik veel van heb kunnen leren tijdens mijn stage.” Yvette voegt toe: “Veel collega’s vertellen met passie over de projecten die ze gedaan hebben en helpen je graag verder als je ergens vastloopt. En dit ondanks het thuiswerken.” 
Ook Marieke had veel steun aan haar collega's: “Al mijn vragen werden snel beantwoord en wanneer ik ergens niet uitkwam stond er altijd iemand voor me klaar. Daarnaast was mijn komst heel goed voorbereid. Kortom, beter kan je het niet hebben!” 
 
Volgens allen hangt er ook een fijne informele en open sfeer bij Furore. Marieke: “Ik kwam terecht in een warm bad en kon gelijk mezelf zijn. Er is veel betrokkenheid bij elkaar en er is een open manier van communiceren.” Yvette voelde zich ook vanaf moment één thuis vanwege de openheid van haar collega's. Nathalie voegt toe: “Collega's hadden oprechte interesse in mijn stageonderzoek en in mij als persoon waardoor ik mij, ondanks het werken op afstand, toch heel snel op mijn gemak voelde. Dat was een van de redenen om te blijven hangen na mijn stage.” 

Er was oprechte interesse in mijn onderzoek en in mij als persoon waardoor ik mij heel snel op mijn gemak voelde.

Nathalie Nikodym
Waar houd je je momenteel mee bezig? 

Marieke: “Op dit moment ben ik mij aan het voorbereiden op een opdracht. Zo heb ik bijvoorbeeld vorige week een cursus afgerond voor het werken met SQL databases en ben ik mij nu aan het bekwamen in HL7 FHIR. Dat doe ik omdat ik in mijn eerste opdracht aan de slag ga met het automatiseren van een internationale kwaliteitsregistratie voor borstkanker, op basis van de FHIR standaard. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk collega’s te leren kennen, al dan niet online. Mijn agenda raakt telkens weer gevuld met nieuwe kennismakingen en introducties. Hierdoor heb ik een leuke combinatie tussen het inlezen in de nieuwe materie en kennismaken met het bedrijf.” 

Ook Nathalie en Yvette hebben de SQL cursus afgrond, welke volgens Yvette een hele fijne voorbereiding is op een opdracht: “Ondanks dat ik hier al basiskennis van had geeft het nog dat extra beetje vertrouwen om bij de klant te beginnen.”  
Vanaf februari gaan ze samen aan de slag voor een eerste klant. Nathalie: “Hierbij zal ik zowel mijn technische als mijn sociale skills in moeten zetten. Spannend, omdat het mijn allereerste opdracht is, maar het geeft me vertrouwen te weten dat ik in een team zit met nog drie andere Furore toppers. Ik kijk er naar uit mijn steentje bij te dragen en ook heel veel te leren.”   

Waar zie je jezelf over een jaar? 

Nathalie: “Over een jaar ben ik een hele hoop ervaring rijker. Ik hoop daarmee efficiënter en doelgerichter opdrachten aan te kunnen pakken en hierdoor ook meer verantwoordelijkheid te kunnen krijgen. Hiermee wil ik een bijdrage leveren aan de toekomstplannen en ontwikkeling van Furore.”  
 
Ook Marieke en Yvette hopen over een jaar verschillende opdrachten te hebben gedaan en gegroeid te zijn als consultant. Marieke: “Ik zie veel uitdagingen voor het komende jaar en heb zin om me daarin te verdiepen en verder te ontdekken waar mijn talenten liggen. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de zorg met data gedreven oplossingen. Dat is waar ik enthousiast van word.” 

Over een paar jaar hoop ik de zorgwereld een stukje geholpen te hebben met mijn kennis en passie voor data.

Yvette van der Haas

Alle dames hopen dat de Covid-19 maatregelen gauw versoepelen en dat ze het team dit jaar beter kunnen leren kennen. Marieke: "Het zou mooi zijn als ik over een jaar al mijn collega's een keer in real-life heb gezien.” Ook Nathalie hoopt haar collega's vaker te kunnen zien op kantoor of tijdens die “lang op zich laten wachtende borrel.” 

Ook aan de slag in ons datateam?

Er staan nog verschillende vacatures open zoals (lead) data developer, data modelleur, BI-specialist en data tester!

Bekijk onze vacatures

Meer weten over ons datateam?

Neem contact op!

Furore collega Bas Wencker

Bas Wencker

Afdelingsmanager Data
info@furore.com