Furore ondersteunt Radiotherapiegroep bij Consult 2.0 (GLM)

Radiotherapiegroep is een zelfstandig bestralingsinstituut met locaties in Deventer, Arnhem, Ede en straks ook Apeldoorn. Onlangs ging Radiotherapiegroep live met HiX. Furore ondersteunde onder andere bij de inrichting van Consult 2.0 (GLM). 

20 augustus 2020   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Patientenscan
“Van procedure tot planning en dossiervorming; alles communiceert met HiX.”

“Het bijzondere aan de Radiotherapiegroep is dat het een derdelijns zorginstelling is met één specialisme waar de zorg en follow-up over meerdere jaren volgens een vooraf bepaald behandelplan ingepland is. De basis voor deze behandelplannen is door Radiotherapiegroep geïnventariseerd en uitgeschreven voorafgaand aan de implementatie.” - aldus Teun van Bladel, implementatieconsultant bij Furore. “Zo zijn bepaalde zorgpaden bijvoorbeeld tot 10 jaar lang volledig uitgeschreven. Bij een “standaard” implementatie bij een ziekenhuis heb je natuurlijk te maken met dossiervorming, operatie en opname. Bij Radiotherapiegroep was dit anders. We hebben hier het hele proces bekeken en ondergebracht in CS-behandeling om zo het gehele zorgproces zoveel mogelijk te ondersteunen en automatiseren. Dit betekent niet alleen orders en vragenlijsten, maar ook de planning op de bestralingsapparatuur en koppelingen tussen de bestralingsapparatuur en HiX voor bijvoorbeeld bestralingswaarden. En dat is voor zover ik weet vrij uniek voor een radiotherapie-instelling!”

“Echt aandacht voor dossiervoering”

“Vanaf het allereerste moment zijn registratie aan de bron en hergebruik van gegevens belangrijke pijlers binnen het project geweest. Hierdoor is er echt aandacht besteed aan hoe een arts dossiervoering doet. Het uiteindelijke doel? Efficiëntie en tijdsbesparing op het vlak van zowel dossiervoering als aanleveringen. Ik heb Radiotherapiegroep mogen ondersteunen bij de inrichting van Consult 2.0 en de GLM. Zo hebben we ervoor gezorgd dat dossiervormging en verslaglegging op basis van bouwstenen en standaardteksten werd geoptimaliseerd. Daarnaast was het belangrijk dat er ruimte was om zaken uniek vast te leggen. Hierbij heb ik bijvoorbeeld geholpen met het opzetten van vragenlijsten en waar mogelijk, in overleg met ChipSoft, het laten aansluiten op ontwikkelingen in de standaardcontent. We hebben de registratie van trials bijvoorbeeld zo ingericht dat met één vragenlijst alle antwoorden door middel van een selectie zo worden vastgelegd dat je deze ook gemakkelijk uit HiX kunt halen en kunt hergebruiken.”

“Slimme verbeteringen”

Dorien Haverkort, Radiotherapeut bij Radiotherapiegroep, vertelt: “De implementatie van HiX met CS-behandeling was best een behoorlijke uitdaging. Dan is het fijn dat je op iemand kan terugvallen die uitgebreide kennis van en ervaring met HiX heeft. Teun heeft ons gedurende het project zeer goed, en vaak ook proactief, geadviseerd én meegedacht. Zo droeg hij geregeld slimme verbeteringen aan waarmee we Consult 2.0 nog beter hebben kunnen inrichten. Mede hierdoor kijken we terug op een succesvol, mooi project.”

“Een brug geslagen tussen ICT en zorg”

Teun van Bladel licht toe: “Het leukste van dit project vond ik zonder twijfel de intensieve samenwerking met Radiotherapiegroep. Zowel de radiotherapeut als de datamanagers waren heel nauw betrokken waardoor we het beste van onze drie werelden hebben kunnen combineren en optimaliseren; zowel voor beheer, data hergebruik als dagelijkse dossiervoering. Zo’n intensieve samenwerking heb ik nog niet vaak meegemaakt. Het eindresultaat is dat Radiotherapiegroep nu echt tijd bespaart en alle vastgelegde data kan hergebruiken. Ik hoop en denk dan ook dat we hier echt een brug hebben geslagen tussen ICT en zorg. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen!”

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

Furore collega Floris Lamers

Floris Lamers

info@furore.com