Epic-certificeringen

Furore is expert op het vlak van Epic. Om klanten zo goed mogelijk te ondersteunen, blijven wij onze kennis en kunde op dit vlak continu ontwikkelen. Dit doen we onder andere door onze mensen te certificeren in één of meerdere, voor hen nieuwe, Epic-modules. Onlangs behaalden implementatieconsultants Manon van Rijswijk en Rosan Prins verschillende certificeringen. Ze vertellen er meer over.

7 juli 2021   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Studeren
Certificeringsreis

“Bij Furore heb ik de kans gekregen om me in een jaar tijd in vijf verschillende Epic-modules (Cadence, Grand Central, Data Courier, Ambulatory en MyChart) te certificeren.” – aldus implementatieconsultant Manon van Rijswijk. “Mijn certificeringsreis startte met een letterlijke reis naar de VS om daar deel te nemen aan de trainingsdagen, waar ik me certificeerde in Cadence en Grand Central. Achteraf gezien had ik geluk, want door de pandemie was ik de laatste persoon bij Furore die naar de VS heeft kunnen reizen voor een training. Ik kijk met veel plezier terug op mijn trainingsdagen. De Amerikaanse manier van trainen, het opsnuiven van de Epic-cultuur, het opdoen van heel veel nieuwe kennis; allemaal dingen die ik niet snel zal vergeten.”

Verwevenheid van processen en teams

“Mijn ervaring in de VS is een wereld van verschil met de daarop volgende certificeringen die ik online behaalde. Dat betekent echter niet dat deze minder bijzonder of leerzaam waren. Er was veel ruimte voor interactie, waardoor ik makkelijk vragen kon stellen. Persoonlijk ben ik erg blij met mijn certificering in Ambulatory: een module die betrekking heeft op poliklinische werkprocessen. Ik heb hierbij veel inhoudelijke kennis over Epic en praktijkkennis opgedaan. Door deze training begreep ik de verwevenheid van verschillende teams en processen beter en snapte ik ook de Cadence applicatie, waarin ik al gecertificeerd was, nóg beter.”

De trainingen waren direct toepasbaar in mijn werk bij de klant.

Manon van Rijswijk

Implementatieconsultant

Furore collega Manon van Rijswijk
Klaargestoomd voor de praktijk

“Wat ik bijzonder en prettig vind aan Epic-certificeringen is dat je daadwerkelijk wordt klaargestoomd voor de praktijk. Je leert écht iets en je krijgt informatie en middelen aangeboden die je op een normale werkdag ook gebruikt. Zo haal ik af en toe het handboek met alle basisinformatie en -uitleg, tips en tricks erbij als ik wil opzoeken hoe iets ook alweer moet. Kortom, de trainingen waren direct toepasbaar in mijn werk bij de klant.”

Certificering EpicCare Ambulantory module

Ook implementatieconsultant Rosan Prins, die op 1 mei startte bij Furore, is onlangs gecertificeerd in een Epic-module: “Mijn eerste werkdag stond grotendeels in het teken van voorbereidingen op de Epic-training, omdat  op mijn tweede werkdag de online lessen voor de EpicCare Ambulatory module begonnen. Ik las een handboek, checkte mijn verbinding met Epic en maakte voorbereidingsopdrachten. Leuk om ergens gelijk helemaal in te duiken.”

Eerst de basis en dan bouwen

“Vanwege het tijdsverschil eindigde een lesdag rond 12 uur ’s nachts, dat was in het begin best even wennen! Aan de lesdagen namen mensen van over de hele wereld deel. Ik vond het interessant om ervaringen van anderen te horen over de gang van zaken in hun ziekenhuis.
De eerste dagen gingen vooral over hoe eindgebruikers werken met Epic en welke verschillende functionaliteiten er gebruikt kunnen worden in de praktijk. Echt de basis (fundamentals) dus. Daarna  ging het vooral over het “bouwen” binnen Epic als applicatiebeheerder. Tijdens de lessen werd theorie regelmatig afgewisseld door praktijk doordat we zelfstandig kleine opdrachten in een oefenomgeving van Epic konden bouwen. Echt heel leerzaam!”

Nu ik mijn certificering heb gehaald, is het tijd om mijn kennis in praktijk te brengen!

Rosan Prins

Implementatieconsultant

Furore collega Rosan Prins
Aan de slag bij mijn eerste opdracht

“Nadat alle lesdagen waren afgerond, was het tijd voor zelfstudie. Om de certificering te behalen, moest ik twee projecten uitvoeren. Dit waren opdrachten waarbij ik zelf functionaliteiten moest bouwen in Epic. Deze twee projecten waren een goede voorbereiding op de twee examens die ik heb moeten doen. Nu ik mijn certificering heb gehaald, is het tijd om mijn kennis in praktijk te brengen. "Ik verheug me er daarom ook zeer op om mijn kennis in praktijk te brengen in mijn eerste opdracht bij het UMCG!"

Meer weten over onze Epic-dienstverlening?

Epic EPD

In gesprek over Epic?

Neem gerust contact op!

Furore collega Richard Hopmans

Richard Hopmans

info@furore.com