Conclusion publiceert duurzaamheidsverslag 2022

IT als motor van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen: met onze dienstverlening zijn we aanjager van oplossingen. Maar tegelijkertijd hebben onze dienstverlening en bedrijfsvoering ook effect op het milieu en het klimaat. Daarom is het niet zo gek om naast alle aandacht voor systemen en data de vraag te stellen: wat doen we ervoor terug? Furore neemt actief deel aan het programma Conclusion Cares, waarmee de bedrijven van Conclusion invulling geven aan deze vraag.

21 maart 2023   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

Furore Conclusion collega's Myra en Sophie

De IT-branche speelt een steeds voornamere rol in bedrijfsprocessen, zo ook in de processen binnen de zorgsector. Daardoor hebben IT-dienstverleners de potentie om relevante waarde te leveren en bij te dragen aan (de oplossing van) duurzaamheidsvraagstukken en -transformatie.

Tegelijkertijd maken de IT-branche en keten ook negatieve impact, onder andere omdat we simpelweg bedrijfsmiddelen gebruiken die energie nodig hebben en waarvan de productie een negatieve impact heeft op het milieu.

Conclusion en haar bedrijven geven via het Conclusion Cares-programma richting aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar wat betekent dat nu concreet? Hoe pakken we het aan, wat zijn de thema’s en verschillende initiatieven? En wat is de rode draad van het geheel? In het Verslag Duurzaam Ondernemen zijn de diverse doelstellingen en de invulling van deze doelstellingen gebundeld.

In lijn met het Conclusion Cares-programma, heeft Furore zich in het afgelopen jaar verbonden aan drie Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. De VN heeft 17 mondiale doelen geformuleerd voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. De drie doelen die wij hebben gekozen passen bij de dienstverlening, waarden en ambities van Furore.

Zo zetten wij ons in voor het bieden van een gezonde, gelijkwaardige, inclusieve en veilige werkomgeving aan onze werknemers, dragen we bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Nederland en werken we toe naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2025. In samenwerking met onze collega's en partners geeft het duurzaamheidsteam van Furore Conclusion invulling aan concrete initiatieven en projecten binnen deze gebieden.

Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid?

Neem gerust contact op.

Furore collega Bas Wencker

Bas Wencker

Team duurzaamheid
duurzaamheid@furore.com