Deadline aanvraagprocedure VIPP5 nadert

De deadline voor de aanvraagprocedure voor VIPP5 werd eerder dit jaar uitgesteld naar 31 oktober 2020.

3 september 2020   |   Nieuws   |   Door: Furore Conclusion

Deel

VIPP5

Voor de aanvraagprocedure moeten de startmonitor en DEAB-overeenkomst worden ingevuld; beide zijn te vinden op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen. Hier vindt u ook alle deadlines overzichtelijk op een rij. Hoewel de eerste deadlines na de aanvraagprocedure nog erg ver weg lijken, (Versneld: 31 mei 2021 en Regulier: 30 september 2022) zijn er volgens implementatieconsultant Teun van Bladel meerdere redenen om er echt op tijd mee te beginnen.

“Er gaat behoorlijk wat aan vooraf”

“Op 31 mei 2021 (versneld) en op 30 september 2022 (regulier) moeten instellingen gegevens digitaal beschikbaar stellen aan de PGO van de patiënt. Daar gaat echter behoorlijk wat aan vooraf, zaken die ook zijn meegenomen in de voorwaarden waaraan moet worden voldoen om deze deadline te halen. Ten eerste moeten medewerkers met direct patiëntcontact geschoold worden over de informatie-uitwisseling van de patiënt in een PGO. Dat niet alleen, er moet ook een plan zijn voor hoe toekomstige medewerkers hierin geschoold worden. Ten tweede moet op de deadline minimaal 5% van de patiënten het PGO gebruikt hebben. Hierbij wordt gekeken of het aantal unieke opvragingen van gegevens conform het MedMij afsprakenstelsel naar de PGO van de patiënt, minimaal 5% is van het aantal patiënten dat in dezelfde periode contact heeft gehad met de instelling. Ook hier gaat nogal wat aan vooraf. Patiënten moeten goed en zorgvuldig geïnformeerd worden over (gebruik van) het PGO en dit vervolgens ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Deze zogeheten adoptiefase heeft tijd nodig. Meerdere redenen dus om ruim op tijd met de eerstvolgende deadlines aan de slag te gaan.”

 “Weten waar je naartoe moet werken”

 “Tot slot zou ik nog als tip willen meegeven dat mensen de beoordelingsmatrix en de informatie van de NOREA goed moeten bestuderen. Hier staat veel informatie over waar precies op beoordeeld wordt en waar instellingen naartoe moeten werken. In een eerder artikel deelden we al nuttige links op het vlak van VIPP5, daarin zijn ook links opgenomen naar de beoordelingsmatrix en NOREA. Eerder gaf ik ook een webinar over VIPP5, die ook terug te kijken is en hebben we een VIPP5-Q&A opgesteld met de vragen die tijdens het webinar gesteld werden. En dan zou ik bijna nog onze VIPP5-flyer vergeten, waarin alles overzichtelijk op een rijtje staat. Genoeg VIPP5-informatie dus!"

Nieuws
Verbonden

Webinar VIPP 5 terugkijken?

Weten wat VIPP5 voor jouw organisatie betekent?

Neem contact met ons op.

Furore collega Bas Wencker

Bas Wencker

Afdelingsmanager Data