UMCG bouwt aan de toekomst van gezondheid met Epic

‘Bouwen aan de toekomst van gezondheid’ is het motto van het Universitair Medisch Centrum Groningen, niet alleen op het gebied van patiëntenzorg, maar ook voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De implementatie van een nieuw EPD van Epic speelt hierin een belangrijke rol.

Klant

UMCG

Logo Het Universitair Medisch Centrum Groningen

Markt

Zorg

Publicatiedatum

5 november 2020

Programmadirecteur Nieuw EPD Lily Heijnen

Lily Heijnen, Programmadirecteur Nieuw EPD: “Enerzijds biedt het EPD op elk gewenst moment inzicht in het behandelproces en anderzijds faciliteert het de samenwerking tussen patiënt en professional. We willen patiënten zelf meer de regie over hun zorgproces geven. Daar komt bij dat Epic verregaande mogelijkheden biedt om nog beter te communiceren met patiënten. Denk hierbij aan een integraal patiëntenportaal en het e-consult.”

De gestructureerde manier van werken binnen een EPD past niet alleen binnen landelijke ontwikkelingen, maar ook bij de visie van het UMCG. Zo biedt het gestructureerd vastleggen van informatie de basis voor rapportages, analyses en externe verantwoording.

De opzet van een nieuw datawarehouse, waarin de bestaande informatiestromen vervangen worden door informatiestromen uit Epic, draagt ook bij aan het verbeteren van de structuur. Het bestaande datawarehouse was vooral gericht op de bedrijfsvoering en minder op research. In het nieuwe datawarehouse is het verbeteren van onderzoeksmogelijkheden meegenomen. Zo is de wijze van registratie van met name medische gegevens meer gestructureerd en gestandaardiseerd.

Daarnaast is de Business intelligence-architectuur goed onder de loep genomen en samen met verantwoordelijken van Informatiemanagement, Business intelligence en Research gekeken het UMC naar toe wil. Heijnen: “Furore Conclusion heeft ons onder andere geholpen met het uitdenken van de architectuur en hoe deze op te bouwen. We hebben veel gehad aan de ervaring die Furore Conclusion heeft opgedaan bij vergelijkbare trajecten bij onder andere UMC Utrecht, AMC en VUmc.”

Digitale transformatie brengt waarde die de zorg verdient. Met oog voor de patiënt en de zorgprofessional.

Conclusion in de zorg

De zorg is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de zorg?

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Yvonne Goorman

Furore directeur Yvonne Goorman

Yvonne Goorman

info@furore.com