Slingeland Ziekenhuis stelt maximale transparantie centraal
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem streeft naar maximale transparantie richting patiënten. Op dat vlak zet het ziekenhuis al tien jaar grote stappen. De meest recente projecten zijn de opzet van zorgportaal Mijn Slingeland en de migratie naar ChipSoft HiX. Voor beide projecten werd Furore Conclusion ingeschakeld.
Klant
Slingeland Ziekenhuis
Markt
Zorg
Publicatiedatum
10 november 2020
In patiëntenportaal Mijn Slingeland kan een patiënt zijn of haar medische gegevens inzien. Dit betekent dat consultregistraties, brieven, operatieverslagen, labuitslagen, diagnoses, microbiologische gegevens en radiologie- en PA-uitslagen in het portaal zijn te bekijken.
De reden voor deze transparantie is de shared decision-gedachtegang. Door open te communiceren en patiënten alle informatie te bieden over hun situatie, krijgen patiënten de regie over hun ziekteproces en kunnen artsen samen met de patiënt een goed behandelplan opstellen. Dat dit zijn vruchten afwerpt, blijkt uit het feit dat Slingeland is genomineerd door Patiëntenfederatie Nederland voor de titel ‘Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis 2016’.
Mijn Slingeland biedt veel functies die de communicatie met patiënten vergemakkelijken. Met een ZD-nummer (ZorgDomein) kan online een afspraak gemaakt worden. Ook kunnen digitale vragenlijsten worden ingevuld en kunnen patiënten persoonlijke aantekeningen maken in hun dossier. Door de invoering van e-consulting krijgt een patiënt binnen twee werkdagen antwoord op zijn vragen. Alle gegevens worden in het zorgdossier vastgelegd, zodat deze beschikbaar zijn voor het zorgproces.
Binnen Slingeland is een project gestart voor de migratie van ChipSoft EZIS naar HiX (versie 6.1). Slingeland heeft bewust gekozen voor de standaard content in ChipSoft. Wel wordt hier een eigen couleur locale aan toegevoegd. “Door zo dicht mogelijk bij de standaard te blijven, is minder maatwerk nodig”, verklaart Patrick Knipscheer, programmamanager ZIS/EPD en teamleider Informatisering. “Dit maakt het project behapbaarder en het systeem beter beheersbaar.”
Meer weten over dit project?
Neem contact op met Yvonne Goorman