Van buren naar partners

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat dat ook van toepassing kan zijn op bedrijven blijkt wel uit de samenwerking tussen Conclusion ForeyeT en Promen.

14 december 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion ForeyeT

Deel

Een groepsfoto

Hoe het begon

Conclusion ForeyeT is specialist in het ontwikkelen en onderhouden van reisinformatiesystemen. Voor één van hun klanten produceert Conclusion ForeyeT displayoplossingen waar ze complexe halffabricaten voor nodig hebben. Deze halffabricaten op het gebied van elektrische aansluitingen produceerden ze tot die tijd altijd zelf. In mei 2021 ontstond de vraag of ze deze producten niet door een externe partij konden laten maken. Enerzijds omdat dit tijd zou schelen op de productieafdeling, anderzijds zodat Conclusion ForeyeT haar focus volledig kan leggen bij het eindproduct.

Vanuit de ambitie van Conclusion ForeyeT om continu te verduurzamen, werd er gekeken naar een samenwerking met een sociaal werk-/leerbedrijf. Bij toeval ontdekten ze dat letterlijk twee deuren verderop Promen gevestigd was. Promen geeft namens 7 gemeenten uitvoering aan de Participatiewet en begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar en tijdens het werk, binnen en buiten de muren van Promen. In het pand aan de Hoofdweg in Capelle a/d IJssel werken dagelijks mensen aan uiteenlopende productieopdrachten. Van verpakkings- en stickerwerkzaamheden tot aan de assemblage van diverse (technische) producten.

Door de samenwerking met Promen hebben we de mogelijkheid gekregen om repeterende werkzaamheden lokaal uit te besteden. Hierdoor kan de productieafdeling van Conclusion ForeyeT de focus leggen op het eindproduct. Daarnaast is het een mooie manier om ook hier ons steentje bij te dragen aan de maatschappij.”

Carlo Mesu, Productiemanager bij Conclusion ForeyeT
Collega's aan het werk

Dieseltje

Na een telefoontje bleek dat beide partijen wel potentie zagen in de opdracht. Een rondleiding bij beiden later, resulteerde in een enthousiaste samenwerking waarin twee buren aan elkaars vraag- en aanbod willen voldoen. Bram Kerssen, bedrijfsmanager Productie Binnen: “We hebben bij Conclusion ForeyeT aangegeven dat we goed zijn in seriematig productiewerk, maar ook dat we een dieseltje zijn. Het duurt even voor we goed op gang zijn, maar als alles loopt, loopt het ook als een trein. Die eerlijkheid sprak Conclusion ForeyeT erg aan en we mochten een proeforder doen. Die is succesvol verlopen en toen konden we gaan werken aan het opzetten van de productielijn en het samenstellen van het team.”

Kerssen: “Onze diesel komt steeds meer op gang en geleidelijk aan halen we steeds meer werk terug naar Promen. Daarnaast wordt zowel ons werk als dat van de derde partij niet steekproefsgewijs, maar 100% gecheckt, zodat de monteur die daadwerkelijk met het product moet werken, ook gewoon een perfect product in handen heeft.”

We lopen even bij elkaar naar binnen voor overleg, de lijntjes zijn echt heel erg kort en de verstandhouding is op alle niveaus gewoon ontzettend goed. Conclusion ForeyeT is een groeiende organisatie en Promen groeit graag met ze mee."

Bram Kerssen, bedrijfsmanager Productie Binnen bij Promen
Collega's werken

Focus

In de samenwerking merkt Conclusion ForeyeT er niets van dat Promen geen regulier bedrijf is. De medewerkers maken precies wat de opdracht is. Carlo Mesu, Productiemanager bij Conclusion ForeyeT: “Door de samenwerking met Promen hebben we de mogelijkheid gekregen om repeterende werkzaamheden lokaal uit te besteden. Hierdoor kan de productieafdeling van Conclusion ForeyeT de focus leggen op het eindproduct. Daarnaast is het een mooie manier om ook hier ons steentje bij te dragen aan de maatschappij.”

Dat de productie bij de buren plaatsvindt en niet bijvoorbeeld in China, is ook al in de praktijk heel prettig gebleken. Kerssen: “Laatst was er een vraag of een bepaalde maatvoering aangepast kon worden, omdat dat prettiger monteren zou zijn. Dan is het heel fijn dat we 110 meter lopen van elkaar zitten. We lopen even bij elkaar naar binnen voor overleg, de lijntjes zijn echt heel erg kort en de verstandhouding is op alle niveaus gewoon ontzettend goed. Conclusion ForeyeT is een groeiende organisatie en Promen groeit graag met ze mee.”

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op om te kijken naar de mogelijkheden.

Interesse in reisinformatiesystemen van ForeyeT? Bezoek ons pand

Conclusion ForeyeT

+31 (0)18 2599 609