Sollicitatie tips

Solliciteren. Voor sommigen best wel spannend en er komt best veel bij kijken.

Wij geven je graag wat tips zodat je jouw kansen vergroot en er ontspannen in zit. 

Tip 1. Zorg dat jouw cv en eventuele motivatiebrief zonder spelfouten zijn opgesteld en overzichtelijk zijn. Probeer je motivatie zo goed mogelijk onder woorden te brengen. Schrijf deze vanuit jezelf. Benoem de overeenkomsten tussen wat jij te bieden hebt en wat wij zoeken. 
Vind je het lastig om een goede cv en motivatiebrief te schrijven, vraag dan of iemand met je meeleest en aanvullingen geeft. 

Tip 2. De eerste indruk is belangrijk. Oogcontact maken en glimlachen zorgt meteen voor een 1-0 voorsprong. Zowel digitaal als face-to-face. Je hoeft echt niet je driedelig kostuum uit de kast te trekken maar er verzorgd uitzien helpt natuurlijk wel!  

Tip 3. Wees voorbereid en zorg ervoor dat je je eigen cv kunt dromen. Lees je in over onze dienstverlening en over Conclusion als ons moederbedrijf. Zet alvast een aantal vragen op papier en denk op voorhand eens na over waar jouw talenten nu écht liggen en waarom wij zo’n goede match zijn. En wat maakt jou nét even anders?  

Tip 4. Ben je erg nerveus? Probeer in je achterhoofd te houden dat een kennismakingsgesprek niet meer is dan een gesprek tussen twee geïnteresseerden partijen. Het is de bedoeling dat we elkaar beter leren kennen en of we beide dat 'wow'-gevoel krijgen. 

Tip 5. Zijn we beide enthousiast? Dan plannen we een assessment, dit maakt onderdeel uit van onze procedure. Het assessment wordt afgenomen door een van onze Senior Java Developers en óf Arjan Lamers, onze CTO of Monique, onze field manager is er ook bij aanwezig. Het assessment is leuk en leerzaam om te doen, je hebt er geen specifieke voorbereiding voor nodig. 

Tip 6. Maar vooral: ben gewoon lekker jezelf! Verschil moet er zijn. 😊 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Monique Jeursen First8

Monique Jeursen

HR / Field Manager
monique.jeursen@first8.nl