Werken bij First8 | Conclusion als Java developer

Net van school startte Rick zijn zoektocht naar een baan midden in de coronacrisis. Dat was lastig, want werkgevers zaten allemaal te wachten op betere tijden. Rick wilde helemaal niet wachten, die zocht een supertoffe baan. En dat is gelukt. “Ik heb het heel erg getroffen met mijn eerste baan.” Als Java developer ontwikkelt Rick applicaties voor klanten als NS en JoinData. 

11 oktober 2021   |   Nieuws   |   Door: Linda Elbersen

Deel

Team Java Developer bij First8 Conclusion

“Ik heb mijn hbo-diploma Informatica vorig jaar gehaald. Java vond ik leuk en daar wilde ik me meer mee bezighouden. Ik zocht een baan waarbij ik me kan blijven ontwikkelen. Als Java developer bij Conclusion ben ik namens First8 gedetacheerd op verschillende projecten. Dat maakt het werk heel leuk. Momenteel werk ik voor de NS en JoinData. Het is leuk om extern aan het werk te zijn. Het betekent dat ik bij meerdere bedrijven een kijkje in de keuken krijg. Je ziet bij de ene klant dingen die je bij een andere klant weer slim in kunt zetten.”

“Doordat ik begon in coronatijd, was het lastig om mijn collega’s te leren kennen. Daarnaast ben ik junior, wat het even lastig maakte om een goed project voor me te vinden. Bij First8 word je niet verplicht een project te doen waar je niet enthousiast van wordt. Maar ik wilde wel bezig blijven en dus bouwde ik een bingo-app. Dat was gelijk een mooi alternatief voor de borrels en spelletjesavonden die niet door konden gaan. In 3 weken zette ik het spel in elkaar. Een collega keek met me mee en in de schoolklas van haar zoon mochten we testen. Die kinderen waren gelijk enthousiast. Na wat tests en experimenten binnen de First8 Academy en een aantal Conclusion-bedrijven durfde ik het aan om het binnen Conclusion te testen. Dat was wel even spannend, want IT’ers onder elkaar gaan toch proberen de boel onderuit te halen. Maar dat is mijn collega’s mooi niet gelukt, haha.”

“Het is in de ICT veel praten. Je bent de hele dag aan het doorvragen om zo tot de beste oplossingen te komen.”

Rick van Berlo, Java Developer

“Na de bingo-app kreeg ik de vraag om een smoelenboek te ontwikkelen. Doordat iedereen thuiswerkt, is het lastig elkaar goed te leren kennen en elkaar te vinden. Nu maak ik een smoelenboek waar iedereen met zijn of haar expertise in komt te staan. Je kunt dan snel zien wie je verder kan helpen en wanneer diegene bereikbaar is. Weer een leuke klus om mee bezig te zijn. Ik leer er als ontwikkelaar veel van en tegelijkertijd leer ik mijn collega’s allemaal kennen.”

“Werken bij First8 betekent samen meedenken bij elkaars projecten, ook al heb je elkaar nog nooit ontmoet. Ook in coronatijd zijn we echt een team.”

“Het mooie aan werken bij First8 is die laagdrempeligheid. Toen ik de bingo-app maakte, kon ik kleine dingetjes altijd snel testen bij collega’s. En bij de First8 Academy praten we elkaar regelmatig bij. Collega’s geven presentaties over nieuwe IT-ontwikkelingen en we houden elkaar op de hoogte van projecten waar we aan werken. Ik hoop het smoelenboek daar snel te kunnen presenteren. Daarnaast is er veel ruimte om te blijven leren. Dat doe ik natuurlijk bij klanten, maar ook door verschillende cursussen. Sommige moet je gewoon volgen om je werk goed te kunnen doen. Maar ook als ik zelf iets wil, is er de mogelijkheid om mijn opleidingsbudget in te zetten. Dat is heel fijn, mijn focus ligt erg op het blijven ontwikkelen van mijn skills als developer. Dat is goed voor mezelf én goed voor First8.”