Wat een enthousiasme bij Devoxx4Kids in Nijmegen

Afgelopen zaterdag 22 april werd bij First8 in Nijmegen weer een uitverkochte editie van Devoxx4Kids Oost-Nederland gehouden. Veertig kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar leerden in drie verschillende workshops spelenderwijs kennismaken met programmeren.

9 mei 2017   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

L96A4739B

Bij binnenkomst kregen ze allemaal een leuk t-shirt als herinnering en een USB-stick met daarop de opdrachten, ze kunnen thuis verder programmeren. De kinderen werden in twee groepen verdeeld en in tweetallen zijn ze om 10.00 uur aan de slag gegaan met Minecraft, LEGO Mindstorms en Scratch. Per workshop waren er diverse opdrachten en uiteraard waren er een paar bonusopdrachten.  

Vanaf 16.30 uur is er aan de ouders gepresenteerd en gedemonstreerd wat hun kinderen hadden geleerd. Zij waren onder de indruk van de resultaten. “Mijn dochter heeft een toffe dag gehad, ze vond met name Scratch heel leuk om te doen en kon niet wachten om ons thuis een demonstratie te geven”.

Wat een mooi gezicht om al die enthousiaste kinderen bezig te doen, de een nog fanatieker dan de andere! Ook wij hebben, net als de kinderen, genoten van deze dag.

De foto’s zijn gemaakt door Tamara Siebes van Kraft Media. Op zaterdag 14 oktober organiseren we weer een nieuwe Devoxx4Kids dag in Nieuwegein.