Terugblik - Masters of Java 2022

Woensdag 2 november - Masters of Java 2022: De jaarlijkse code challenge voor Java Developers van elk niveau. Georganiseerd door de NLJUG (Nederlandse Java User Group) met First8 als hoofdsponsor en verantwoordelijk voor de software en de opdrachten.

8 december 2022   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Masters of Java 2022 - overzicht

Het was een gedenkwaardige editie. Een andere locatie, een record aantal deelnemers van maar liefst 34 actieve teams. Juist door het grote aantal teams had de game-server problemen, dit bleek tijdens de 1e opdracht. We konden overschakelen naar Plan B waardoor de deelnemers allemaal 3 opdrachten konden maken. Zo werd het alsnog EN wederom een spannende wedstrijd. Extra spanningselement was dat de tussenstanden nu niet getoond konden worden, de teams waren namelijk onderverdeeld in 2 shifts.

Masters of Java 2022 - opdracht

Per opdracht kregen de deelnemers een beknopt Java project waarvan je in regel slechts één bestand kan aanpassen. 
Ze konden alleen gebruikmaken van de standaard Java SDK, dus er was geen framework kennis nodig. Door gebruik te maken van een paar meegeleverde tests konden de teams hun oplossing controleren en daar soms ook extra punten mee verdienen. Dachten ze de juiste oplossing te hebben, dan konden ze die indienen. Was de opdracht goed, dan kregen ze de resterende tijd aan punten plus een bonus. 

De 3 opdrachten moesten worden gemaakt binnen de limiet van 30 minuten. Je had echt je hardcore java skills nodig en de opdrachten varieerden van het uitwerken van algoritmen tot het gebruik van bekende en minder bekende Java API’s. 

Masters of Java 2022 -2

De uitslag

  1. Jasper van Merle | team camel_case | 5.112 punten
  2. Johan de Jong | team EatSleepCodeRepeat | 3.944 punten
  3. Thomas Withaar en Maarten van der Zwaart | team OVSoftware | 3.886 punten

Een grote dank aan iedereen voor de flexibiliteit, inzet en uiteraard fun tijdens deze dag. We kijken al uit naar Masters of Java 2023!

Een impressie

Masters of Java 2022 -1
Masters of Java 2022 -3
Masters of Java - 4
Masters of Java - 5
Masters of Java - 6

Volgende keer ook meedoen of wil je meewerken aan de opdrachten?

Neem gerust contact met ons op.

Linda Elbersen - First8 Conclusion

Linda Elbersen

Marketing en Office Management