Masters of Java 2024

De Masters of Java is een funprogging contest, georganiseerd door de Nederlandse Java User Group (NLJUG) en wij zijn ontzettend trots om te melden dat we dit jaar wederom hoofdsponsor zijn. We hebben meteen een update. 

❗Wedstrijdsoftware Masters of Java 2024 wordt uitgebreid met GitHub Copilot❗

1 april 2024   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Logo Masters of Java 2024

Voor de komende editie passen we de spelregels aan, dus opgelet voor de Java developers die mee willen doen.

Masters of Java staat erom bekend dat het een uitdagende wedstrijd is voor de echte Java-programmeurs. In deze wedstrijd komt het aan op pure Java-skills. Met opdrachten rondom algoritmiek, API-kennis en bug fixing. In de afgelopen jaren hebben we het nodige gedaan aan de wedstrijdsoftware. Naast het moderniseren van de stack, heeft de van oudsher primitieve interface een paar jaar geleden al een veelgevraagde feature gekregen: syntax highlighting! Maar nu willen we nog een stapje verder gaan.

Om nog beter te kunnen testen wie de echte Master of Java is, willen we steeds meer aansluiten bij wat je nou echt doet als Java developer. En, laten we eerlijk zijn, dat is toch vaak het doorzoeken van Stack Overflow voor oplossingen voor je probleem. Vandaar dat we hebben besloten om voor Masters of Java 2024 de wedstrijdsoftware uit te breiden met GitHub Copilot. Zo hoef je niet langer te zoeken naar een missende punt-komma of zelf uitvogelen hoe een obscure Java API werkt. Net zoals in het echte werk.

We zijn heel benieuwd naar jullie feedback en hopelijk zien we jullie in november! Binnenkort meer informatie over de datum, locatie en inschrijfmogelijkheid. 

Logo NLJUG