Met het Conclusion Impact Bos ontstaat een nieuw ecosysteem

Op 25 februari klonk het startschot voor de aanplant van het Conclusion Impact Bos. Met 29.000 bomen, een kruiden- en faunarijke akker en wat poelen, ontstaat nabij Bergen op Zoom een nieuw ecosysteem van acht hectare. Vele betrokken collega’s uit het Conclusion ecosysteem trokken hun laarzen aan om mee te helpen planten.

3 maart 2022   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Conclusion impact bos

Uniek project in Nederland

Conclusion steunt in samenwerking met Trees for All het Brabants Landschap in haar plannen om landbouwgrond om te vormen tot natuur en maakt de aanplant van 29.000 bomen nabij Bergen op Zoom mogelijk. Hierdoor ontstaat een nieuw ecosysteem met een omvang van acht hectare: het Conclusion Impact Bos. Bosaanplant op deze schaal is zeldzaam in Nederland en daarmee een uniek project.

Ik ben trots op deze samenwerking en blij dat we met dit nieuwe ecosysteem een blijvende bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion

Trees for All plant bomen voor het leven

Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom plant Trees for All wereldwijd nieuwe bossen, herstellen ze gedegradeerde bossen en maken ze mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook dicht bij huis. Zo dragen ze bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen. Inmiddels plantte Trees for All al 6,8 miljoen bomen en struiken in Nederland en het buitenland.